VW Grup Tesisleri ID. Buzz Bileşenlerinin Üretimine Odaklandı

Ototeknikveri     21 Haziran 2022 06:48

Önemli Volkswagen Grubu parça üretim tesisleri, uzun zamandır beklenen ID. Buzz için önemli parçaları hızla üretmeye başladı.

VW Grup Tesisleri ID. Buzz Bileşenlerinin Üretimine Odaklandı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Tamamen elektrikli minibüs şu anda VW'nin Almanya'nın Hannover kentindeki elektrikli araç fabrikasında üretiliyor. Braunschweig, Kassel, Salzgitter ve Hannover'de elektrikli otomobil için en önemli bileşenleri sağlayan tesisler, üretimi mümkün kılmaya yardımcı oluyor.



Volkswagen Grubu Bileşenleri, ID. Buzz ve Buzz Cargo'nun ön ve arka aks gruplarının üretiminden sorumlu. Bu bileşenler Barsinghausen'deki yeni bir aks montaj hattında inşa ediliyor ve yakın gelecekte Hannover'deki bir bileşen fabrikasından yaklaşık 200 çalışan ID. Buzz için aksları takmaya başlayacak.



Otomobil üreticisinin Hannover tesisi ID. Buzz için MEB sistemlerini 2024'te montajlamaya başlayacak ve şimdiden esnek hızlı şarj istasyonları üzerinde çalışıyor.



Başka bir yerde, VW Grubu'nun Kassel tesisi, MEB platformu için aktarma organları bileşenlerini üretiyor ve elektrikli aktarma organlarının “beyninin” sorumluluğunu üstlenerek, markanın gelecekteki modülü elektrikli tahrik matrisi için darbe invertörünün üretimini de gerçekleştirecek. VW'nin Braunschweig lokasyonu ayrıca önemli akü sistemlerinin geliştirilmesi ve üretilmesi ile görevlendirilirken, Salzgitter tesisi MEB sistemi için temel bileşenleri üretecek. Bu tesis aynı zamanda Volkswagen Grubu'nun Avrupa pil merkezine dönüştürülecek ve 2025'te pil hücreleri üretmeye başlayacak.



Volkswagen bu yıl Hannover fabrikasında 15.000 ID. Buzz ve Buzz Cargo üretmeyi bekliyor. Daha da önemlisi, talep yeterince yüksekse tesis yılda 130.000 elektrikli araç üretme yeteneğine sahip.



ID. Buzz'ın Avrupa teslimatları sonbaharda Almanya'da 64.581 €'dan (69.084 $) başlayan fiyatlarla yapılacak. Standart model, 82 kWh pil paketi ve 201 hp ve 310 Nm tork sağlayan tek bir elektrik motoruyla çalışıyor ve şarjla 424 km'ye kadar seyahat etmesine izin veriyor.

 

Son Güncelleme : 21 Haziran 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo