VW, Sincan'daki SAIC Ortak Girişim Fabrikasında Zorla Çalıştırma İddialarını Reddetti

Ototeknikveri     24 Haziran 2022 03:18

Volkswagen Grubu, şirketin büyük bir fabrikaya sahip olduğu Çin'in Sincan eyaletinde insan hakları ihlallerinde bulunmakla suçlanıyor.

VW, Sincan'daki SAIC Ortak Girişim Fabrikasında Zorla Çalıştırma İddialarını Reddetti
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Birleşmiş Milletler uzmanlarından ve insan hakları gruplarından oluşan bir panel, VW tedarikçileri ve bölgedeki operasyonlarla ilgili olarak zorlayıcı çalışma uygulamalarıyla ilgili endişelerini dile getirdi. VW, Sincan'da SAIC ile bir fabrika işletiyor. Araba üreticisi, zorla çalıştırma iddialarını defalarca reddetti ve politikalarının Sincan'daki işsizliği ve yoksulluğu azaltma çabasının bir parçası olduğunu belirtti.



Braunschweiger Zeitung ile konuşan VW denetleme kurulu üyeleri Joerg Hofmann ve Almanya'nın Aşağı Saksonya bölgesini temsil eden Stephan Weil, Volkswagen'in iddiaları incelemesi gerektiğini söyledi.



Hofmann, "Gerçekleri somut olarak tartmalıyız ve bu temelde, faaliyetin sonlandırılmasının doğru olup olmayacağı sorusuna cevap vermeliyiz" dedi.



VW Group CEO'su Herbert Diess, Nisan ayında 60 Minutes'a Xinjiang tesisinde zorunlu çalıştırma uygulamalarının bulunmadığından "kesinlikle emin olduğunu" söyledi ve yerel halkın bölgede faaliyet gösteren şirketle "çok daha iyi durumda" olduğunu söyledi.



Öte yandan, Almanya'dan da baskı artıyor. Auto News raporlarına göre hükümet, kısa süre önce VW'nin Çin operasyonları için risk sigortasını yenileme hareketini insan hakları endişelerini öne sürerek reddetti. Mayıs ayında, Almanya Şansölyesi Olaf Scholz, Sincan'daki etnik Uygurlara yönelik sömürü iddialarını dile getirdi. Şirketleri tedarik zincirlerini ve ihracat pazarlarını çeşitlendirmeye çağırdı.



VW sözcüsü Nicolai Laude yaptığı açıklamada, otomobil üreticisinin "zorla çalıştırmaya kesinlikle karşı olduğunu" söyledi.



Laude, “Dünya çapındaki ticari faaliyetlerimizde değerlerimizin yaşatılmasını ve standartlarımızın korunmasını sağlıyoruz. Aynı şeyi yerel iş ortaklarımızdan da bekliyoruz” dedi.



Geçen ay konuyla ilgili konuşurken Diess, tesisin yerel halk üzerinde olumlu bir etkisi olduğunu söyledi.



Diess, “SAIC Volkswagen'in varlığının, insanlar için durumun iyileşmesine yol açtığına inanıyorum. Oraya seyahat ediyoruz ve dünyanın her yerinde olduğu gibi çalışma standartlarımızın uygulanmasını ve kültürel ve dini farklılıklara saygı gösterilmesini sağlıyoruz." dedi.

Son Güncelleme : 24 Haziran 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo