BlackBerry Yazılımı 215 Milyondan Fazla Araca Yüklendi

Ototeknikveri     05 Temmuz 2022 04:15

BlackBerry, mobil cihaz pazarında artık büyük bir oyuncu olmayabilir, ancak hiçbir şekilde tamamen ortadan kalkmış değil. BlackBerry Limited hala yazılım üretiyor ve bugün ciddi bir büyüme duyurdular. 215 milyondan fazla araç şu anda bir veya daha fazla BlackBerry ürünü kullanıyor, bunlardan 20 milyonu bir yıl öncesine ait.

BlackBerry Yazılımı 215 Milyondan Fazla Araca Yüklendi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Bağımsız bir araştırma firması olan Strategy Analytics, BlackBerry yazılımı ile donatılmış toplam araçlardaki artışı doğruladı. Bu toplamı bulmak için otomotiv pazarında sevk edilen BlackBerry QNX ürünlerinin sayısı ile BlackBerry QNX ürünleri ve teknolojisini içeren otomobillerin sayısı karşılaştırıldı.



QNX, otomobiller söz konusu olduğunda, bir grup hayati güvenlik özelliğini, güvenlik özelliklerini ve daha fazlasını birleştiren bir işletim sistemi. Otomotiv dünyasında o kadar çok saygı görüyor ki BMW, Toyota, Mercedes-Benz ve Honda gibi şirketler tarafından kullanılıyor. Aslında, bu popülerlik, yakın zamanda yavaşlayacak gibi de görünmüyor.



BlackBerry İcra Kurulu Başkanı ve CEO'su John Chen, “BlackBerry, 2013 yılında 16 milyonu aşan araç sayısında bugün 215 milyonu aşan istikrarlı büyüme ile güvenlik açısından kritik gömülü otomotiv yazılımlarında açık pazar lideri olmaya devam ediyor. Dünyanın dört bir yanındaki otomotiv üreticileri ve alıcıların güvenini kazanmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.



Bu başarı, 2023 mali yılının ilk çeyreğinin sonunda yaklaşık 560 milyon dolarlık bir telif geliri birikimine yol açtı. Teknoloji şirketi, en büyük 25 elektrikli araç şirketinden 24'ünün yazılımını kullandığını ve otonom araç devriminin bir parçası olmak için büyük planları olduğunu söylüyor. Chen, bunu BlackBerry için bir sonraki büyüme aşaması olarak görüyor.



Yönetici, "BlackBerry'nin hizmet verdiği iki kilit pazar olan IoT ve Siber Güvenlik, bağımsız ve çeşitli bir pazara dönüşürken, otomotiv endüstrisindeki büyümemiz, daha akıllı ve güvenli bir dünya için güvenilir akıllı şehirlerin ortaya çıkışını hızlandıracak." dedi.

Son Güncelleme : 05 Temmuz 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo