2023 Mazda CX-60'ın Yeni Motoru Dizelde Hala Potansiyel Var Diyor

Ototeknikveri     07 Temmuz 2022 12:45

Çoğu otomobil üreticisi dizelden geri adım atıyor ancak Mazda, CX-60 premium SUV'una yönelik yeni 3.3 litrelik sıralı altı silindirli motorun Avrupa versiyonunun ayrıntılarını açıkladı.

2023 Mazda CX-60'ın Yeni Motoru Dizelde Hala Potansiyel Var Diyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

E-Skyactiv D olarak adlandırılan bu model, Mazda'nın müşterilerle buluşmak için "Çoklu Çözüm Yaklaşımı" olarak adlandırdığı şeyin bir parçası olarak Avrupa CX-60 serisinde 3.0 litrelik plug-in hibrit benzinli güç aktarma organına ve nihayetinde normal bir benzinli motora katılacak. Yeni motor iki farklı ayar durumunda mevcut: SUV'nin arkadan çekişli versiyonları için 197 hp (200 PS) versiyon ve sadece alıcılar Mazda'nın i-Activ dört tekerlekten çekiş sistemini seçtiğinde gelen 251 hp (254 PS) gücündeki versiyon.
 

Her iki türev de 48V yarı hibrit yardıma ve yüzde 40'ın üzerinde bir termal verim elde etmelerine yardımcı olan Dağıtım Kontrollü Kısmen Önceden Karıştırılmış Sıkıştırmalı Ateşleme adı verilen bir yanma teknolojisi parçasına sahip. 251 hp motor, dört tekerlekten çekişli CX-60'ın 7,4 saniyede 100 km/sa hıza ulaşmasını sağlıyor. Ayrıca 137 g/km CO2 emisyonu üretiyor. Mazda, temel motorun ne kadar yavaş olduğunu söylemiyor, ancak bunun getirisinin verimlilik artışı ve CO2 emisyonunun 127 g/km'ye düşmesi olduğunu söylüyor.



Mazda, altı silindirli sisteminin onu sıralı bir dört silindirliden daha rafine hale getirmesinin yanı sıra, yeni 3.3'ün "temiz ve çekici bir ses sunarken pürüzsüz ve sessiz bir çalışma" sağladığını ve ayrıca hafif yapının CX-5'te bulunan 2.2 litrelik dizel motorla aynı ağırlığı sağladığını söylüyor.



Dizeldeki bu mini rönesansın şimdilik sadece Avrupa'yı hedef aldığını vurgulamakta fayda var.

Son Güncelleme : 07 Temmuz 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo