Lamborghini Huracan'ın halefi, özel bir plug-in hibrit güç aktarma organı alıyor

Ototeknikveri     14 Temmuz 2022 04:02

Lamborghini Huracan'ın halefi, diğer VW Grubu ürünleriyle paylaşılmayan güçlü bir plug-in hibrit güç aktarma organına sahip olacak.

Lamborghini Huracan'ın halefi, özel bir plug-in hibrit güç aktarma organı alıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Lamborghini'nin çılgınca popüler Huracan'ı yaşam döngüsünün sonuna hızla yaklaşıyor ve değiştirilmesi için çalışmalar sürüyor. Lamborghini, otomobilin bazı unsurlarına sıkı sıkıya bağlı kalırken, otomobil üreticisinin baş teknik sorumlusu Rouven Mohr, Auto Express'e otomobilin benzersiz bir güç aktarma organına sahip olacağını doğruladı.



Mohr, "Güç aktarma organları açısından plug-in hibrit olacak ve performans açısından yine büyük bir adım olacağını söylememe izin verin. Motor Lamborghini için özel olarak üretilecek. Son ayrıntılarda bunu henüz iletemeyiz, ancak içten yanmalı motor için altıdan fazla ve 12'den az silindir olduğunu söyleyebilirim." diye konuştu.



Bu açıkça iki olasılık bırakıyor, bir V8 veya bir V10. Mohr'un motorun "Lamborghini için özel" olacağını söylediği göz önüne alındığında, bu, Huracan tarafından şu anda kullanılan 5.2 litrelik V10'un bir versiyonunun en olası seçenek olduğunu gösteriyor. Bir V8 de mümkün, ancak VW Grubu, yelpazesinde zaten çift turboşarjlı bir hibrit V8'e sahip ve sadece Huracan için bir tane daha geliştirmeyi haklı çıkarmak zor olabilir.



Aynı haber, Huracan'ın halefine bir elektrik motorunun dahil edilmesinin, gücü 850 hp noktasının ötesine geçerek, güçlü Ferrari 296 GTB ile rekabet etmesine olanak tanıyabileceğini öne sürüyor.



Mohr, elektrifikasyon çağında bir Lamborghini tanımlamanın şirket için zor olacağını kabul etti.



Yönetici, "Elbette bu bizim için bir meydan okuma, bizim gibi duygusal bir marka için ek bir meydan okuma diyebilirim" diye onayladı. Mohr sözlerini "Ama zaten fikirlerimiz var ve bana tanımını sorarsanız - Lamborghini'nin temel özellikleri - bence tasarım, performans değerleri her şeyin temeli, ardından sürüş deneyimi ve bunun ne anlama geldiği." diye tamamladı.

Son Güncelleme : 14 Temmuz 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo