Yeni Chevrolet Seeker Kompakt SUV Çin'de Tanıtıldı

Ototeknikveri     31 Temmuz 2022 05:58

Chevrolet, SAIC-GM tarafından Çin'de üretilecek yepyeni bir kompakt SUV olan Seeker'ın örtüsünü kaldırdı. Modelin ABD'deki prototip görüntülerinin ardından, Kuzey Amerika'da da sunulma şansı var.

Yeni Chevrolet Seeker Kompakt SUV Çin'de Tanıtıldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Chevrolet Seeker'ı ilk olarak geçen Nisan ayında Çin Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı'nın fotoğraf veritabanında gördük. Resmi çıkış, gördüklerimizi doğruluyor ve SUV, daha şık bir siluetle birlikte diğer Chevrolet ürünlerine benzer modern stil ipuçlarını benimsiyor.



Önde, Seeker, daha büyük yanmalı motor ile çalışan Blazer ve daha küçük Trailblazer'a benzer şekilde bölünmüş bir far tasarımı işlemine sahiptir, ancak ızgara, geleneksel kum saati şeklinin eksikliğini telafi eden benzersiz bir X şekilli krom öğe ile geliyor. Profil, tanıdık bir pencere çizgisi ve tekerlek davlumbazlarının etrafındaki plastik kaplama ile kaslı görünüyor. Arkada dikkat çeken nokta, sertleştirilmiş arka omuzlara doğru uzanan küp şeklindeki LED arka lambalar ve entegre sahte havalandırmaları bulunan oldukça eğimli arka cam oluyor.



Model, beş kollu 18 inç jantlar, siyah bir tavan ve ızgarada ve bagaj kapağında RS rozetleri ile RS versiyonunda tasvir edilmiş. Chevrolet, Seeker'ı Çin pazarı için iki farklı RS versiyonunda sunacağını söyledi.



Seeker, 4.537 mm uzunluğunda, 1.823 mm genişliğinde ve 1.564 mm yüksekliğinde, ayrıca 2.700 mm aks mesafesine sahip. Bu, onu Trailblazer'dan 130 mm daha uzun, ancak Equinox'tan 115 mm ve Blazer'dan 337 mm daha kısa yaparak kompakt SUV segmentinin tam kalbine yerleştiriyor.



Kaputun altında turboşarjlı 1.5 litrelik dört silindirli Ecotec benzinli motor yer alıyor. Chevrolet teknik özellikleri açıklamadı ancak önceki sızıntılardan yola çıkarak 177 hp (132 kW / 180 PS) üretmesini bekliyoruz. Motor, yalnızca bir CVT şanzımanla eşleştirildi, ancak önden çekişli veya dört çekişli formlarında sunulup sunulmayacağını bilmiyoruz.



İçeride, dijital kokpit için bir çift 10,25 inç ekran buluyoruz ve bilgi-eğlence ekranı sürücüye doğru eğiliyor. Seeker, kablosuz CarPlay ve kablosuz güncellemeleri destekleyen yeni Xiaoxue OS üzerinde çalışıyor. Koltuklar elektrikle çalıştırılıyor, havalandırılıyor ve ısıtılıyor, bel desteği sunuyor. Kırmızı dikişli delikli yumuşak deri ile kaplanmış ve aynı malzeme gösterge panelinde de bulunabiliyor. Diğer detaylar arasında gösterge panelindeki kırmızı vurgular, kablosuz şarj pedi, Tune Dynamic ses sistemi ve panoramik açılır tavan yer alıyor.



Chevrolet Seeker, fiyatların önümüzdeki birkaç hafta içinde açıklanmasının beklendiği Çin'de yakında sipariş edilebilecek. Yakın gelecekte SUV'yi alacağı söylenen Kuzey Amerika'nın yanı sıra Seeker, Kore ve diğer pazarlarda da satışa sunulabilir.

Son Güncelleme : 31 Temmuz 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo