Lamborghini, Otomobillerinin Elektrik Çağında Bile Duygusal Kalacağına Güveniyor

Ototeknikveri     02 Ağustos 2022 04:51

Lamborghini'nin bile bir gün elektriğe geçmek zorunda kalacağı zaten biliniyor. İtalyan otomobil üreticisi şimdiden birkaç hibrit üretti ve tüm mevcut modellerinin haleflerinin bir şekilde elektrifikasyon alacağı söyleniyor. 2028 yılına kadar markanın ilk tamamen elektrikli modelini piyasaya sürmesi planlanıyor, ancak yakın zamanda heyecanlarından hiç bir şey kaybetmeyi planlamıyorlar.

Lamborghini, Otomobillerinin Elektrik Çağında Bile Duygusal Kalacağına Güveniyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Lamborghini tasarım başkanı Mitja Borkert, Automotive News Canada'ya “Önemli olan gelecekte her zaman duygusal bir Lamborghini görecek olmanız” dedi.
 

Buna ek olarak, Lamborghini America CEO'su Andrea Baldi şunları söyledi: "Açıkçası, bugün büyük bir unsur olan gürültü söz konusu olduğunda, hibridizasyon bu kısmı ortadan kaldırmayacaktır. Önümüzde, modellerimizden en az üçü için gürültünün hala orada olacağı birkaç yıl var. Müşterilerimizin sevdiği özelliklerden biridir. Ama aynı zamanda müşterilerimizin Lamborghini'nin bizimki gibi bir markanın DNA'sını elektrikli bir arabaya nasıl aktarabileceğini görmek için sabırsızlandığını düşünüyorum. Bu yüzden bu konuda çok endişeli değilim."
 

Ayrıca, stilin de Lamborghini'nin ne olduğunun büyük bir bölümünü oynadığından ve öfkeli boğanın karakteristik şeklinden yakın zamanda bir sapma olmayacağından bahsettiler. İleriye dönük kabin tasarımı ve agresif camlı kısım oranları gibi şeyler, artık bu şekli gerektiren bir güç aktarma organı olmamasına rağmen aynı kalacak. Yönetici bu konuda, "Zamansız. Tasarım DNA'mız diğer tüm markalardan çok farklı. Bir bakıma uzay gemilerini yapıyoruz” dedi.


Her ne kadar olursa olsun, aksi takdirde yanmalı motorlu araçlarında bulunmayacak olan performans artırıcı fırsatları denemelerini engellemeye izin vermeyi planlamıyorlar. Verdikleri bir örnek arabanın zeminiydi. Bir elektrikli otomobilin arkasında hiçbir egzoz veya şanzıman bileşeni yer kaplamadığı için, normalde benzinle çalışan geleneksel bir araçta uygulanamayacak boyuttaki aero bileşenlerine artık yer var.
 

Otomobil üreticisinin 10 ve 12 silindirli motorlarının karakteristik seslerinin elektrik çağında nasıl telafi edileceğine ilişkin olarak Borkert, “Arabalar belki de bir 'Yıldız Savaşları' makinesi gibi bir uzay gemisi gibi ses çıkaracak. Eminim o arabalar insanlara dokunacak, bugün arabaların size dokunduğundan farklı bir şekilde.” dedi.

Son Güncelleme : 02 Ağustos 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo