VW Golf'e Yeni Nesil Gelmeyebilir

Ototeknikveri     04 Ağustos 2022 01:58

Dünyanın en popüler kompakt otomobillerinden biri olan VW Golf, yanmalı motor ile çalışan araçların geliştirilmesiyle bağlantılı artan maliyetler ve daha da katılaşan emisyon düzenlemeleri nedeniyle yeni bir nesil alamayabilir. VW CEO'su Thomas Schäfer'in belirttiği gibi, elektrikli otomobiller, yakında yanmalı araçlardan daha uygun fiyatlı olacakları için daha küçük segmentler için daha iyi bir durum oluşturuyor.

VW Golf'e Yeni Nesil Gelmeyebilir
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Geçen ay Alman yayını Welt tarafından ortaya çıkarılan bir haber, mevcut sekizinci nesil VW Golf'ün türünün son örneği olabileceğini gösteriyor. Daha spesifik olarak Thomas Schäfer, "Yedi veya sekiz yıl sürmeyecek yeni bir araç geliştirmeye değip değmeyeceğini görmemiz gerekecek" dedi ve böyle bir hareketin "son derece pahalı" olacağını ekledi. CEO, mevcut Golf için bir makyaj üzerinde çalıştıklarını itiraf etti ancak modelin kaderinin önümüzdeki on iki ay içinde belirleneceğini söyledi.


AB ülkelerinin 2030'dan itibaren yalnızca sıfır emisyonlu araçlar satma konusunda anlaştıklarını göz önünde bulundurursanız, Golf'ün olası bir ölümü o kadar da şaşırtıcı gelmiyor. Ancak, VW tarafından Mart 2021'de yapılan ve Golf, T-Roc, Tiguan ve Passat için 2030'da sadece elektrikli bir marka olmadan önce yeni nesillerin çıkacağını doğrulayan daha önceki bir duyuruyla çelişiyor.



Kompakt hatchback'in şu anki nesli, modüler MQB mimarisinin en son versiyonuna dayalı olarak ilk olarak 2019'da tanıtıldı. Bu, 2023 veya 2024'te bir makyajla Golf 8'in yaşam döngüsünün 2028'e kadar uzatılabileceği anlamına geliyor. O zamana kadar, daha ucuz piller sayesinde EV'ler büyük olasılıkla bugünden çok daha ucuz olacak ve bu da kompakt segmentte potansiyel olarak yanmalı motor ile çalışan alternatifleri geçersiz kılacaktır.



VW ID.3, tamamen elektrikli bir güç aktarma organıyla gelen kompakt segmentteki Golf'e bir alternatiftir. Euro 7 emisyon düzenlemesi döneminde artan maliyetlerden bahseden Thomas Schäfer, yanmalı motor ile çalışan araçların fiyatlarının, karmaşık egzoz sistemlerini entegre etmeleri gerekeceğinden 3.000-5.000 € (3.055 - 5.092 $) artmasının beklendiğini söyledi. VW'nin yeni patronu şunları söyledi: "Küçük bir araba ile bu ek maliyetler neredeyse dengelenemez. Bu nedenle, içten yanmalı motorlarla giriş seviyesi mobilite önemli ölçüde daha pahalı olacak. Bireysel hareketliliğin temel bir ihtiyaç olduğu aşikar ve gelecekte ulaşılabilir kalması gerek."



Schäfer, EV'lerin bu sorunun çözümü olduğuna inanıyor, VW Group zaten 2025 için nispeten uygun fiyatlı dört küçük elektrikli model üzerinde çalışıyor. VW ID.2'nin 25.000 €'nun (25.451 $) altında başlaması bekleniyor ve bu da onu orta seviye bir VW Golf fiyatına çok yaklaştırıyor. Giriş seviyesi EV'nin, Skoda ve Cupra'dan kardeş modellerinin yanı sıra en az 350-400 km menzil sunması ve çoğu insan için kullanılabilir hale getirmesi bekleniyor. Ayrıca, ID.3'ün MEB platformunun kısaltılmış bir versiyonu olacak olan EV'ye özel mimari, daha büyük segmentlerin yanmalı motor ile çalışan modelleriyle karşılaştırılabilir olacak geniş bir iç mekana izin verecek.



Tüm bunlar VW'yi Golf'ü bırakmaya zorlayabilir ve benzer boyuttaki ID.3 ve daha küçük ID.2'yi bir zamanlar fetheden kompakt hatchback'in dolaylı ikameleri olarak kullanabilir. VW Group'un yönetim kurulu Golf modelini seriden düşürmeye karar verirse, ilk neslin 1974'te piyasaya sürülmesinden bu yana bir çağın sonu olacak. Bununla birlikte, 2019'da üretimi durdurulan Beetle tarafından kanıtlandığı gibi, VW elektrikli ID serisi modellerin lehine popüler modelleri emekliye ayırmaktan korkmuyor.

Son Güncelleme : 04 Ağustos 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo