Audi, A5 Sportback ve A4 Sedan'ı Tek Bir Modelde Birleştirebilir

Ototeknikveri     08 Ağustos 2022 12:50

Gelecek yıl çıkması beklenen yeni nesil Audi A4 Avant hakkında birçok şey yazdık, ancak daha geleneksel üç kutulu gövde stilinde durum nedir? Dört kapılı sedan, daha seksi ve daha pratik bir beş kapılı Sportback gövde stiline dönüşebilir, bu da hayata geçirilirse, iki modeli bir araya getirerek A5 Sportback'in yerini alabilir.

Audi, A5 Sportback ve A4 Sedan'ı Tek Bir Modelde Birleştirebilir
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

A4'ten başlayarak, casus fotoğrafçılar tarafından yakalanan tüm kamufle edilmiş prototipler Avant gövde stiline sahipti ve bir sedan görüldüğü bildirilmedi. Ancak Audi'nin rakip BMW 3 Serisi ve Mercedes-Benz C-Serisi sedanların yanıtsız kalmasına izin vermeyeceğinden eminiz, bu nedenle üç kutu oranlı bir A4'ün kısa süre içinde geleceğini varsayabiliriz. Yine de, sedanların daha şık tavan hatları ve fastback modellerinin daha yaygın hale gelmesiyle birlikte, Audi tasarımcıları geleneksel bir sedan yerine bir A4 Sportback ile gelebilirler. Jean Francois Hubert/SB-Medien, bize ne bekleyeceğimiz konusunda daha iyi bir fikir veren varsayımsal modelin bir dijital sunumunu oluşturdu.


A4 Sportback, agresif matris LED farlar, geniş Singleframe ızgara, üçgen girişlere sahip şekillendirilmiş tampon, geniş ön çamurluklar ve ayırt edici kaput dahil olmak üzere tüm ön ucu A4 Avant ile paylaşabilir. Farklılıklar B-Sütunundan ve arkadan, düşen bir tavan çizgisi ve karışıma daha fazla drama katan belirgin omuzlarla ortaya çıkabilir. Aynı gösterge panelini iki ayrı ekranla paylaşacak – daha küçük bağımsız bir gösterge paneli ve bilgi-eğlence için daha büyük bir merkezi dokunmatik ekran görebiliriz.

Böyle bir araç, mevcut A5 Sportback'e çok yakın olacak ve bu da onu demode hale getirecek. Audi, A5 ailesinin geleceği hakkında herhangi bir bilgi vermedi ancak A5 Sportback'in olası ölümüyle ilgili söylentiler 2019'dan beri internette dolaşıyor. A4 sedan ve A5 Sportback'i tek bir modelde birleştirmek, finansal açıdan mantıklı olabilir. Otomobil üreticisi, 2030'a kadar her bir seri için BEV alternatifleri sunarken aynı zamanda yanmalı motor ile çalışan serisini de sürdürmeye çalışıyor.

Audi A4'ün yeni neslinin iki ayrı modele ayrılacağını zaten biliyoruz. Detaylandırdığımız yanmalı motor ile çalışan A4, ya mevcut modelin MLB platformunun geliştirilmiş bir versiyonuna ya da Audi'nin son yanmalı modellerini desteklediği söylenen PPC (Premium Platform Combustion) mimarisine dayanacak. Ardından, tamamen farklı KKD mimarisine dayalı olacak ve muhtemelen daha büyük A6 e-tron'a benzer şekilde tasarlanmış Sportback gövdesine sahip olacak tamamen elektrikli bir A4 e-tron da olacak.

Bir nesil daha her model serisi için iki ayrı modele sahip olmak Audi'nin ürün yelpazesini önemli ölçüde zenginleştirecek. Otomobil üreticisi A1 ve Q2'yi iptal edeceğini zaten duyurdu, ancak EV'ler için alan ve kaynak boşaltmak için daha fazla gövde tipi bize veda edebilir. Yanmalı motora sahip son model, Audi 2033'te yalnızca EV'ye özel bir marka olmadan önce 2026'da piyasaya sürülecek.

Beşinci nesil Audi A4, 2015'te piyasaya çıktı ve 2019'da makyajlandı. Aynı şekilde, mevcut ikinci nesil A5, 2016'da tanıtıldı ve 2019'da güncellendi. Bu, her iki modelin de aynı anda değiştirilebileceği anlamına geliyor. Bilmediğimiz şey ise Audi'nin daha sert bir çözüme giderek Coupe, Cabriolet ve Sportback dahil olmak üzere tüm A5 serisini mi bırakacağı, yoksa iki kapılı modelleri BMW 4'e ve yaklaşan Mercedes-Benz CLE'ye karşı savaşarak bir nesil daha canlı mı tutacağı. 

 

Her durumda, bir sonraki yanmalı motor ile çalışan Audi A4 ve A5'in tüm gövde tipi versiyonları aynı platformu ve motor serisini paylaşacak. Bu, yarı hibrit 2.0 TFSI benzinli motorun güncellenmiş bir versiyonunu, artırılmış elektrikli sürüş menziline sahip yeni bir plug-in hibrit güç aktarma organını, S modelleri için elektrikli bir V6 TFSI'yi ve performans odaklı RS için daha güçlü bir plug-in hibrit kurulumunu içerecek. 

 

Önümüzdeki birkaç ay içinde altıncı nesil Audi A4 hakkında daha fazla bilgi edinmeyi ve üç kutulu gövde stiliyle kamufle edilmiş prototipleri görmeyi umuyoruz.

 

Not: Bu haber, Audi ile ilgisi olmayan veya Audi tarafından onaylanmayan bağımsız spekülatif çizimler içermektedir.

Son Güncelleme : 08 Ağustos 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo