Mercedes-AMG One Üretimi Başladı, Yıl Bitmeden Teslim Edilecek

Ototeknikveri     10 Ağustos 2022 03:41

Mercedes-AMG, yıl sonundan önce başlayacak ilk müşteri teslimatları ile One hypercar'ın üretimine resmen başladı.

Mercedes-AMG One Üretimi Başladı, Yıl Bitmeden Teslim Edilecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Üretim hattına girecek 275 Mercedes-AMG One modelinin her biri, 16 montaj ve test istasyonunda elle üretilecek. Her araba İngiltere, Coventry'deki özel bir tesiste hayat bulacak.



İş, karbon fiber monokok ve hibrit hiper otomobilin tüm karbon fiber dış kaplamasının üretimi ile başlıyor. Mercedes'in üretim uzmanları daha sonra her bir panelin birbirine uymasını ve karbon fiber dokumanın mükemmel olmasını sağlıyor. Her şey markanın titiz standartlarına uygun hale getirildiğinde, dış paneller sökülüyor ve her müşterinin özelliklerine göre elle boyanıyor.



Otomobil üreticisi daha sonra beyaz gövdeyi ve Formula 1'den türetilen gelişmiş güç aktarma organlarını bir araya getiriyor. 1.6 litrelik turboşarjlı V6 ve dört elektrikli motorla tamamlanan tüm güç aktarma organları, şirketin F1 güç aktarma organlarının üretildiği yer olan Brixworth'teki Mercedes-AMG Yüksek Performanslı Güç Aktarma Organları tesisinde test tezgahlarında ayrı ayrı test ediliyor.



Her bir Mercedes-AMG One üretildikten sonra, otomobil üreticisi her arabayı bir gürültü, titreşim ve sertlik testine tabi tutmadan önce tüm sürüş modlarını hareketli bir dinamo üzerinde test edecek. Araba, son bir görsel inceleme ve önemli teknik fonksiyon testleri için bir ışık kabinine alınmadan önce bir muson yağmuru testi de gerçekleştiriliyor.



Her araba daha sonra içinde bir fabrika test sürücüsünün bulunduğu halde yakındaki bir test alanına götürülüyor. Daha sonra hiper otomobil, müşteriye teslimin gerçekleştirileceği Almanya'nın Affalterbach kentindeki Mercedes-AMG genel merkezine naklediliyor.



Mercedes-AMG GmbH yönetim kurulu başkanı Philipp Schiemer yaptığı açıklamada, "Mercedes AMG ONE, geliştirmeden üretime kadar üstlendiğimiz en iddialı projedir. Mercedes AMG'nin elektrikli Sürüş Performansının Geleceğine yönelik başarılı stratejik gelişiminde bir başka yüksek noktayı işaret ediyor. Özel küçük serilerin üretimi gerçekten eşsiz bir meydan okumadır.” dedi.

Son Güncelleme : 10 Ağustos 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo