Mercedes-Benz, 2024 Model Yılında Unity Destekli İşletim Sistemine Geçecek

Ototeknikveri     10 Ağustos 2022 04:31

Mercedes-Benz, 2024 model yılı için modellerinde yeni bir işletim sistemi sunacak.

Mercedes-Benz, 2024 Model Yılında Unity Destekli İşletim Sistemine Geçecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Basitçe Mercedes-Benz İşletim Sistemi veya MB.OS olarak adlandırılan yeni işletim sistemi, Unity Technologies tarafından geliştirilecek ve tüm Mercedes modellerinde kullanılan mevcut MBUX bilgi-eğlence platformunun yerini alacak.

 

Unity Technologies, gerçek zamanlı 3D platformlarda uzman ve piyasadaki tüm mobil oyunların yüzde 70'ine güç sağlıyor. Ayrıca artırılmış ve sanal gerçeklik teknolojilerinde lider. Mercedes-Benz tasarımcıları, gösterge paneli, bilgi-eğlence sistemi ve yolcu ekranları dahil olmak üzere dijital kokpitte kullanıcı arayüzü ve kullanıcı deneyimi tasarımları oluşturmak için karmaşık bir 3D ürün görselleştirme yazılım paketi olan Unity Industrial Collection'ı kullanacak.

 

Unity'nin işletim sistemi, tüm Mercedes-Benz araçlarını buluta ve Nesnelerin İnterneti'ne bağlayacak ve dört ana alandan oluşacak: aktarma organları, otonom sürüş, bilgi-eğlence ve gövde ve konfor sistemleri.

 

Mercedes-Benz baş yazılım sorumlusu Magnus Östberg, Auto News'e, "Kendi işletim sistemimizle üç önemli şeyi başarmak istiyoruz: kullanıcı arayüzünü lüks bir markaya göre şekillendirmek, müşteri ile çift yönlü bir iletişim oluşturmak ve müşterinin dijital yaşam tarzını araç alanına entegre etmek." dedi.

Yeni Mercedes-Benz İşletim Sistemi, sürükleyici oyun ve mesajlaşma uygulamalarına ek olarak ses ve video akışı ile birlikte gelecek. Ayrıca artırılmış gerçeklikle geliştirilmiş deneyimler sunacak ve araç ayarlarını sahiplerinin alışkanlıklarına ve tercihlerine göre ayarlamak için yapay zeka kullanacak. Bu sistem ilk olarak Mercedes-Benz Vision EQXX Concept'te önizlendi ve karmaşık, gerçek zamanlı 3D grafikler içeriyor.

 

Unity, diğer gerçek zamanlı 3D ve İnsan Makine Arayüzü (HMI) çözümlerine karşı kapsamlı bir değerlendirme sürecinin ardından seçildiğini söylüyor.

 

Östberg, "Unity 3D-Game Engine tarafından desteklenen, gerçek dünyanın son derece gerçekçi bir temsilini yaratan tamamen yeni görselleştirmeler göreceğiz. Buna 'dijital lüks' diyoruz." dedi.

Son Güncelleme : 10 Ağustos 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo