Acura, Precision EV Konseptiyle Yaklaşan Elektrikli Crossover'ın Tasarımını Anlatıyor

Ototeknikveri     15 Ağustos 2022 03:27

Acura bugün, Precision EV adlı yakında çıkacak olan elektrikli konsept araca bir göz atmamızı sağlayan kısa bir video klip yayınladı.

Acura, Precision EV Konseptiyle Yaklaşan Elektrikli Crossover'ın Tasarımını Anlatıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Buna “Acura tasarımının geleceği” adını veren marka, otomobillerinin estetiğini elektrik çağı için önizleyeceğini açıkladı. Daha fazlasını öğrenmek için konsept aracın dünya prömiyerini Monterey Otomobil Haftası'nda yapacağı 18 Ağustos'a kadar beklememiz gerekecek.



Klipte, mavi renk elektrikli sürüşü belirtmek için seçilmiş gibi görünüyor ve renk tonu, ışıklı bir ızgara boyunca amblemden yayılıyor. Tam anlamıyla bir ızgara olmasa da, Acura'nın mevcut, kuşkusuz yakışıklı tasarım dilini oldukça andırıyor.



Klipte aracın büyük bir kısmı gösterilmese de, Acura General Motors'un Ultium EV platformuna dayalı bir elektrikli crossover üzerinde çalıştığı için mantıklı olan bir SUV gibi görünüyor.



Şirketin Honda'nın geçeceği bir sonraki plug-in hibrit aşamasını atladığı söyleniyor ve bir ticari tescil başvurusu, aracın üretim versiyonunun, otomobil üreticisinin serisinin geri kalanına tam olarak uyabilecek olan ADX olarak adlandırılabileceğini öne sürüyor.



Precision EV Concept, Acura'nın geleceğini önizleyecek ve bazı haberler Integra'nın tanıtacağı son yeni yanmalı motorlu aracı olduğunu öne sürüyor. Bu doğru olsun ya da olmasın Acura, elektrikli otomobillere "çok hızlı" geçiş yapmayı planladığını ve 2030 yılına kadar satışlarının yüzde 50'sinin tamamen elektrikli araçlardan gelmesini beklediğini açıkça belirtti.



Hem Honda'nın Prologue hem de Acura'nın henüz adı açıklanmayan elektrikli aracı, GM'nin Ultium platformunun Cadillac Lyriq ile yaklaşık olarak aynı boyutta olmasına dayanacak ve GM'nin Kuzey Amerika'daki tesislerinde inşa edilecek. Aynı platforma dayalı birinci sınıf bir crossover olan Cadillac Lyriq'te şasi, aracın 502 km kadar seyahat etmesine izin veren 102 kWh'lik bir pil paketi içerebilir.

Son Güncelleme : 15 Ağustos 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo