Volkswagen'in ID. Buzz Elektrikli Minivan'ı Avrupa'da Yok Sattı

Ototeknikveri     19 Ağustos 2022 09:39

Volkswagen'in ID. Buzz elektrikli minibüsü müşteri teslimatlarına başlamadan aylar önce Avrupa'da tükendi.

Volkswagen'in ID. Buzz Elektrikli Minivan'ı Avrupa'da Yok Sattı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Çok ilgi gören satışlar şimdi 10.000 adedi geçti ve 3.400'ü elektrifikasyon yolunda diğer ülkelere göre çok daha ileride olan ve 2025'ten itibaren içten yanmalı motorları yasaklayan Norveç tarafından ayrıldı. Alman alıcılar, Buzz'a en çok ilgili olan ikinci alıcı grubuydu. Automotive News Europe haberlerine göre, 2.500 sipariş Almanya'ya giderken, Belçika ve Hollanda aralarında 2.100 aracı paylaşacak.

 

ID. Buzz üretimi Volkswagen'in Hanover fabrikasında Mayıs ayında başlarken, ilk müşteri teslimatlarının anakara Avrupa'da Ekim ayına kadar başlaması beklenmiyor. İngiltere, sağdan direksiyonlu versiyonlarını 2023'ün başlarında alacak, ancak ABD'nin uzun zamandır beklenen retro EV'ye sahip olması için 2024'ün başlarına kadar beklemesi gerekecek.

 

VW Ticari Araç satış müdürü Lars Krause, "ID Buzz ve ID Buzz Cargo'nun şimdiden çok iyi satmasından çok memnunum. Sonuçta, pazar lansmanından önce hala erken bir aşamadayız. Fransa ve İngiltere'de ön satışlar henüz başlamadı bile.” dedi.

Automotive News Europe'un bildirdiğine göre Volkswagen, gelecek yıl 60.000'e ve model döngüsünde 130.000'e çıkarak bu yıl 15.000 Buzz minibüs üretecek, bu da EV'nin yakında bol bol bulunabileceği anlamına geliyor. Ancak Kıta Avrupası'nda, şehirlerinde direksiyon başına geçen ilk kişi olmayı umut eden herkes, yerel bayilerinden sipariş almamışsa hayal kırıklığına uğrayabilir.

 

ID. Buzz'ın Avrupa versiyonu 82 kWh pil ile beş kişilik minivan veya aynı dingil mesafesine sahip Buzz Cargo panelvan formlarında geliyor. ABD'li hayranların elektrikli minibüsleri için daha uzun süre beklemesinin nedenlerinden biri, Kuzey Amerika versiyonlarının Avrupa'da gelecek yıla kadar piyasaya sürülmeyecek olan daha uzun dingil mesafeli platforma sahip olması.

Son Güncelleme : 19 Ağustos 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo