Mazda MX-5 Shooting Brake Concept Çizimi Oldukça Radikal Görünüyor

Ototeknikveri     24 Ağustos 2022 08:58

Mazda MX-5, özellikle fiyat aralığında, piyasadaki sürüşü en eğlenceli arkadan çekişli otomobillerinden birisi. Mazda, yumuşak tavanlı cabrio ve sert tavanlı RF dahil olmak üzere iki farklı gövde stili sunuyor, ancak bağımsız dijital sanatçı Sugar Chow, spor otomobili bir "shooting brake" şeklinde tasarladı ve karışıma daha fazla pratiklik ekledi.

Mazda MX-5 Shooting Brake Concept Çizimi Oldukça Radikal Görünüyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

İlk üç kapılı MX-5 yalnızca dijital dünyada var, ancak bir dizi gerçekçi görüntü onu oldukça inandırıcı kılıyor. Model, roadster'ın temellerini ve gövde panellerinin çoğunu koruyor, ancak üst yarısı ve kuyruk tamamen yeniden tasarlandı.

A sütunları, arkaya doğru küçük bir eğime sahip sabit çatı ile daha iyi entegre edilmiş. Bu, arka aksa daha fazla vurgu yaparak spor otomobilin oranlarını büyük ölçüde değiştiriyor. Kaslı arka çamurluklar artık revize edilmiş pencere çizgisinin şeklini takip eden C sütunlarına bağlanıyor. MX-5'in kompakt ayak izi nedeniyle, herhangi birinin arkaya sığması pek olası değil, bu nedenle shooting brake'in roadster'ın orijinal iki koltuklu konfigürasyonunu koruduğunu tahmin ediyoruz.

Daha da önemlisi, arka uç, büyütülmüş bagaja erişim sağlayan küçük bir pencereye ve eşit derecede küçük bir hatchback'e sahipti. Normal MX-5, 120 lt gülünç bir kargo kapasitesine sahipl, ancak bu sayı, ekstra yükseklik ve geri çekilebilir tavan mekanizmasının yokluğu sayesinde bir shooting brake versiyonunda önemli ölçüde iyileştirilebilir. Sugar Chow ayrıca daha da sportif bir duruş için çok küçük bir arka spoyler, satış sonrası LED arka lambaları ve stok difüzörüne dörtlü egzoz borusu ekledi.

Böyle bir aracın üretimi için asla yeşil ışık yakmayacak olsa da, kesin olan bir şey var: kurgusal Mazda MX-5 Shooting Brake, aynı sanatçı tarafından yakın zamanda yaratılan kurgusal Toyota GR86 Shooting Brake için mükemmel bir rakip. Bu modellerin gerçek hayatta sunulması gibi pek olası olmayan bir senaryoda hangisini seçerdiniz?

Not: Bu haber, Sugar Chow tarafından yaratılan ve Mazda ile ilgili olmayan veya Mazda tarafından onaylanmayan kurgusal bir Mazda MX-5 Shooting Brake için spekülatif bir sunum içerir.

Son Güncelleme : 24 Ağustos 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo