Norveç'teki Tesla Müşterileri Düşük Araç Kalitesini Protesto Etmek İçin Açlık Grevi Yapıyor

Ototeknikveri     01 Eylül 2022 08:44

Bir grup mutsuz Norveçli Tesla sahibi, Tesla CEO'su Elon Musk'ın ve dünyanın dikkatini, markanın düşük üretim kalitesine çekmeye çalışıyor.

Norveç'teki Tesla Müşterileri Düşük Araç Kalitesini Protesto Etmek İçin Açlık Grevi Yapıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Grup, web sitesinde "Biz aracından memnun olmayan bir Norveçli Tesla sahipleri grubuyuz. Elon Musk'ın sorunlarımızın farkına varması durumunda durumu çözeceğine inanıyoruz” dedi.

 

Grup, elektrikli otomobillere büyük ilgi gösteren ülkedeki müşterilerin gündeme getirdiği bir dizi şikayet hakkında farkındalık yaratmak için açlık grevine başladı. Bu şikayetler, soğuk havada çalışmayan araçlar ve açılmayan kapı kolları gibi İskandinav ülkesindeki müşterileri etkileyen sorunlardan, sıcak havada otomobili başlatamama, koltuklardaki kabarcıklar, suyla dolu bagaj kapakları ve ekran çevresindeki sarı kenarlar gibi daha genel şikayetlere kadar çeşitlilik gösteriyor.

 

Web sitesi, araçların kendileriyle ilgili sorunlara ek olarak, şarj ile ilgili sorunları, vaat edilenden daha düşük pil ömrünü ve ücretsiz ömür boyu şarj vaatlerine rağmen eski araçlara uymayan yeni şarj istasyonlarını listeliyor.

 

Araç sahipleri ayrıca sorunların otomobil üreticisi tarafından ele alınma şeklinden de şikayet ediyor. Web siteleri, bazı müşterilerin sorunlarının Tesla servis merkezlerinde çözülmediğini, bazılarının ise Tesla müşteri hizmetleri tarafından yanıtlanmadığını veya telefonda uzun süre beklemek zorunda kaldıklarını iddia ediyor.

 

Norveç, elektrikli otomobilleri geniş çapta benimsedi ve grubun da belirttiği gibi, nüfusu dünyadaki diğer tüm ülkelerden daha fazla kişi başına Tesla'ya sahip. Bu nedenle, otomobil üreticisinin araçlarının kalitesi konusunda kendilerini dünya için “kömür madenindeki kanarya” olarak adlandırıyorlar.

 

Bununla birlikte, dünyanın dört bir yanındaki ülkelerde de Tesla kalitesiyle ilgili şikayetler az değil. Müşteriler, araçlarının camlarının görünürde bir neden olmaksızın kırılması, yapısal bileşenlerdeki çatlakların basitçe boyanması ve yağmurda tamponların düşmesiyle ilgili sorunları bildirdiler.

Erlend Mørc, Carscoops'a Tesla sahipleri adına açlık grevine başladığını söyledi (şu anda bir Tesla'ya sahip değil). Eylem 27-28 Ağustos tarihleri ??arasında 24 saat sürdü.

 

Morch, "Artık bitti, umarım Tesla dinler. Bu onların kendi çıkarlarına olacak. Elektrikli araç pazarına hakim olmak için çok iyi bir konumdalar, ancak çok fazla insan bu sorunları yaşarsa, diğer otomobil üreticileri onların yerini almaya hazır olacak.” dedi.

 

Morch, Twitter'da yayınlanan fotoğraflarda, greve 17 Tesla'nın sahibinin yanı sıra “davaya duydukları sempatiyle gelen” birkaç kişinin de katıldığını söyledi. Olayın gerçekten Elon Musk'ın dikkatini çekip çekmediği belli olmasa da Morch, CEO'nun aralıklı oruçla ilgili bir tweet'ine işaret etti (aşağıda) ve bunu "acımasız bir alt tweet" olarak nitelendirdi.

Son Güncelleme : 01 Eylül 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo