Otonom Sürüş Firması Aurora Microsoft veya Apple'a Satılabilir

Ototeknikveri     06 Eylül 2022 05:08

Google'ın otonom sürüş bölümünün eski başkanı tarafından ortaklaşa kurulan otonom sürüş teknolojisi şirketi Aurora Innovation, Apple veya Microsoft'a satış yapmayı düşünüyor.

Otonom Sürüş Firması Aurora Microsoft veya Apple'a Satılabilir
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Kurucu ortak Chris Urmson kısa süre önce bir dahili notta, şirketin özel olarak alınabileceğini veya kötüleşen piyasa koşullarına yanıt vermek için bazı varlıklarını devre dışı bırakabileceğini kabul etti. Bu, şirketin bir şirket ile birleşerek geçen yıl halka açıldıktan sonra 1.8 milyar dolar nakit toplamasına rağmen geldi.

 

Urmson notta, Aurora'nın sektördeki şirketleri 150 milyon ila 300 milyon dolar nakit arasında satın alınmayı düşünebileceğini ve aynı zamanda bilançosunu artırmak için agresif bir şekilde maliyetleri düşürebileceğini ekledi. Ayrıca Aurora'nın işe almayı dondurmayı, çalışanları işten çıkarmayı, kötü performans gösterenleri agresif bir şekilde yönetmeyi, kurumsal bağışları sıfırlamayı ve şirketi yeniden düzenlemeyi düşünebileceğini söyledi. Aurora ayrıca lidar işini 500 milyon ila 1 milyar dolara satabilir ve hatta bir binayı veya test parkurunu bile satabilir. Bloomberg'in bildirdiğine göre, çalışanlara 25 milyon dolar toplamak amacıyla indirimli hisseler de teklif edilebilir.

 

Yönetici, Aurora'nın şu anda bir satış düşünmediğini söylerken, bunun rekabetçi bir teklifle değişebileceğini kaydetti ve "Mevcut hisse fiyatımız göz önüne alındığında, geleceğin otonom sürüşüne sahip olmak isteyen herhangi bir kuruluş için çekici bir hedef olmalıyız. Potansiyel olarak Apple, Microsoft veya potansiyel olarak büyük bir otomobil parçaları tedarikçisi olabilir." diye yazdı.

 

Dahili not "kurul tartışması önceden okundu" olarak etiketlendi, ancak yanlışlıkla şirketteki tüm personele gönderildi.

 

Urmson, "Şirkete bir yıllık süre eklemek için yeterli ölçekte geleneksel bir bağış toplama fırsatının önümüzdeki altı ay içinde ortaya çıkmasını beklemiyoruz. Geniş bir hareket alanına sahip olmaya devam ederken, bu hareket alanını uzatmak için elimizden geleni yapmamız önemlidir." dedi.

 

 

Son Güncelleme : 06 Eylül 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo