Audi R8 Tamamen Elektrikli Bir Süper Arabaya Dönüşmeye Hazır

Ototeknikveri     13 Eylül 2022 05:31

Audi R8'in halefi, tamamen elektrikli bir süper otomobil olarak şekilleniyor ve 2025 civarında piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Audi R8 Tamamen Elektrikli Bir Süper Arabaya Dönüşmeye Hazır
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

R8'in geleceğiyle ilgili spekülasyonlar arasında elektrikleneceği sık sık kulağımıza geliyor. Bu, Audi'nin daha geniş elektrifikasyon planlarına uyuyor ve 2026'dan itibaren elektrikli modelleri tanıtmaya başladığında markanın çekici modeli olarak konumlandırılmasına izin verecek.

 

Modelle ilgili teknik özellikler henüz bu aşamada bilinmiyor. Ancak Autocar, bunun Audi'nin Porsche ile birlikte geliştirdiği ve yakında Porsche Taycan ve Audi E-Tron GT'nin J1 mimarisinin yerini alacak olan SSP Sport platformuna dayanabileceğini öne sürüyor. Audi'nin elektrikli Porsche Cayman ve Boxster için geliştirilmekte olan ve pillerin koltukların arkasında dikey olarak yerleştirileceği elektrikli spor otomobil platformunu tercih etmesi de mümkün.

 

Performans sorunu da bu erken aşamada yanıtsız kalıyor. Audi büyük ihtimalle araca bir çift elektrik motoru yerleştirecek ve 637 hp gücündeki RS E-Tron GT'den daha fazla güç sağlamasını garantileyecektir. Audi'nin diğer gelecekteki elektrikli modellerinin güç çıkışı rakamlarının önümüzdeki yıllarda büyük olasılıkla artacağı göz önüne alındığında, R8'in halefinin piyasaya 800 hp'nin üzerinde çıkması, sonraki versiyonlarla artabilecek bir rakam olması bizi şaşırtmaz.

Autocar'a araç hakkında konuşan Audi Sport patronu Sebastian Grams, tamamen elektrikli bir R8 halefi için bastırdığını, ancak otomobilin henüz üretim için onaylanmadığını söyledi.

 

Grams, "Ben bir R8 halefi için savaşıyorum ve Audi yönetim kurulu da öyle. Farklı tür konseptlere bakıyoruz ve yönümüz elektriklenmeye doğru. Umarım elektrikli bir R8 olacak ve süper spor bir araba yaparsanız, o zaman iki kapılı bir konsept olur." dedi.

R8'in geleceği ne olursa olsun, Grams, Audi'nin büyük ölçüde el yapımı olan mevcut otomobil kadar işçiliğe sahip olmasını sağlayacağını söyledi ve "Onu otomobili portföyünün geri kalanından benzersiz kılan işçiliği kesinlikle koruyacağız. Bir R8 halefi getirirsek, bunu yapmaya devam etmeye çalışacağız. Müşteri için önemlidir. Bir R8'in içinde aşk var." diye konuştu.

Son Güncelleme : 13 Eylül 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo