Lancia Aurelia: 2026'da Gelecek Premium İtalyan Elektrikli Crossover

Ototeknikveri     27 Eylül 2022 03:17

Lancia, 2024'te Ypsilon, 2026'da Aurelia ve 2028'de Delta dahil olmak üzere önümüzdeki altı yıl için üç yeni model lansmanı yapmaya hazırlanıyor. Bunlar arasında Aurelia, İtalyan markasının tamamen elektrikli bir crossover'da kullanılan tarihi bir model ismiyle gövde stili açısından en büyük keşfi olacak. Yaklaşan model hakkında bildiğimiz her şeyi, spekülatif bir dijital çizim eşliğinde topladık.

Lancia Aurelia: 2026'da Gelecek Premium İtalyan Elektrikli Crossover
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Aurelia, Lancia'nın ürün yelpazesinin en büyük ayak izine sahip amiral gemisi olacak. Modelin BMW 3 Serisi ve Mercedes-Benz C-Serisi'nden biraz daha kısa olan 4,6 metre uzunluğa sahip olacağı resmi olarak doğrulandı. Sedan ve station modellerinde mevcut olan ikincisinin aksine, Aurelia daha maceracı bir duruş benimseyecek ve otomobiller ve SUV'lar arasındaki çizgiyi birleştirecek.

 

Lancia Aurelia, Peugeot 408, Citroen C5 X ve yakında çıkacak olan Opel/Vauxhall Manta'ya benzer bir crossover fastback silüetiyle spekülatif olarak tasvir ediliyor. Ayak izi ve oranlar yukarıda bahsedilen modellere benzer görünse de Aurelia benzersiz bir gövdeye sahip olacak. Bağımsız sanatçı, önceki Lancia modellerinden tasarım ipuçlarını besleyerek daha az agresif ama daha zengin bir görünümle tasarladı.

 

Çizim, önde, Aurelia, Lancia'nın yeni tasarım patronu Jean-Pierre Ploué tarafından vaat edilen aydınlatılmış ızgarayı, 2003'teki Fulvia konseptine benzer LED badem şeklindeki farlarla bir araya getiriyor. Diğer özellikler arasında geniş tampon girişi, tekerlek davlumbazları ve yan marşpiyelerin etrafındaki gizli plastik kaplama, kaslı çamurluklar ve tabii ki şık tavan çizgisi yer alıyor. Kontrast siyah tavan ve geniş çaplı tekerleklerin tasarımı ile çift tonlu boya işlemi, Lancia'ya özgü.

 

Premium, Teknoloji Dolu ve Retro İlham Veren İç Mekan

İç mekan ikonik Lancia modellerinden ve İtalyan mobilyalarından ilham alacak ve otomobil üreticisinin açık renkli döşemeleri ve retro desenleri önizleyen moodboard'u olacak. Lancia CEO'su Luca Napolitano, Mercedes-Benz'i kıyasladıklarını, bu nedenle yüksek kaliteli malzemeler ve gelişmiş yapı kalitesi beklememiz gerektiğini açıkladı.

Teknoloji cephesinde, herhangi bir modern premium amiral gemisi gibi, Aurelia da Stellantis parça kutusundaki tüm güzellikleri içerecek. Paket muhtemelen 2026 yılına kadar ADAS sistemlerindeki en son gelişmeleri ve segment için önemli bir satış noktası olan sofistike bir bilgi-eğlence sistemini içerecek. Lancia kısa süre önce, sürücünün ses sistemini, ortam aydınlatmasını ve klima kontrolünü yönetmesini sağlayacak olan “SALA” (Ses, Hava, Işık, Artırılmış) adlı yeni arayüzünü duyurdu.

 

Tamamen Elektrikli Güç Aktarma Organı

Lancia, 2026'daki ilk çıkışından itibaren Aurelia'nın özel olarak EV formunda sunulmasıyla birlikte, 2028 yılına kadar yalnızca EV'ye yönelik bir marka olma sözü verdi. Bunun için Aurelia EMP2 platformu yerine muhtemelen daha yeni STLA Medium mimarisini kullanacak. Markanın konumuna bakılırsa, şasi kurulumu muhtemelen sportif kullanımdan ziyade konfora odaklanacak ve bu rolü Alfa Romeo modellerine bırakacak.

 

Stellantis'e göre, STLA Medium, 87-104 kWh arasında değişen daha büyük pil paketleri ile gelirse 700 km'ye kadar menzil sunacak. Mimari, tek veya çift elektrik motorlarıyla uyumlu olacak – ikincisi, 201 hp (150 kW / 204 PS) ile 443 hp (330 kW / 449 PS) arasında herhangi bir yerde güç çıkışı Aurelia'ya daha uygun olacaktır.

Aurelia'nın lansmanının 2026'da yapılması planlanıyor, bu nedenle yakın zamanda herhangi bir prototip testi görmeyi beklemiyoruz. Ancak 2024'te piyasaya sürülecek olan Ypsilon süpermini, Lancia'nın Aurelia amiral gemisinde de uygulanacak olan yeni tasarım dili hakkında bize bir fikir verecek.

 

Not: Bu haber, Jean Francois Hubert/SB-Medien tarafından CarScoops için yapılmış, bir Lancia Aurelia'nın Lancia tarafından onaylanmayan ve firmayla ilgili olmayan spekülatif yorumlarını içerir.

Son Güncelleme : 27 Eylül 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo