Renault 4'ten İlham Alan Elektrikli Crossover Konsepti Paris'te Tanıtıldı

Ototeknikveri     04 Ekim 2022 07:16

Renault 4'ün uzun süredir konuşulan dönüşü, 2022 Paris Motor Show'da tamamen elektrikli bir crossover konsepti şeklinde tanıtılmaya hazır. Yeni bir teaser seti, konseptin maceracı duruşunu ve LED'lerini gösteriyor.

Renault 4'ten İlham Alan Elektrikli Crossover Konsepti Paris'te Tanıtıldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Renault'nun tasarım şefi Gilles Vidal, R4 ve R5'i, tasarım dili açısından Renault'nun geri kalanından ayrılan ikonik modellere modern dokunuşlar olarak nitelendirdi. Gerçekten de konsept otomobilin yüzü, 1961 ve 1992 yılları arasında sekiz milyondan fazla kopya satan orijinal R4'e benzer bir retro tada sahip.

 

Konsept, geniş yerden yüksekliği ve kesik çamurluk uzantıları sayesinde yarı açık gibi görünen geniş çaplı tekerlekleri olan bir SUV siluetini benimsiyor. Profilden bakıldığında, arka yan camda, portbagajda ve yan marşpiye koruyucusunda kutulu tekerlek davlumbazları ve LED şeritleri bulunan Dacia Duster'a benzer boyutta görünüyor.

Renault'nun yeni ambleminin yanı sıra kapalı ve aydınlatmalı ızgara içine yerleştirilmiş LED farlarla birlikte, yine orijinal R4'e benzer şekilde dikey olarak düzenlenmiş üç öğeye sahip LED arka lambaları görüyoruz. Tavana ve arka cama monte edilen ekstra kit, bir konsept için harika bir tema gibi görünen bir keşif aracı gibi görünmesini sağlıyor.

Fransız şirket geçen yıl ızgarasını ve siluetini ortaya çıkardığından bu yana Renault 4 EV'ye selam duruşunun bir teaserını ilk kez görmüyoruz. İlginç bir şekilde, yeni teaserlar farklı ve daha ekstrem görünümlü bir SUV tasvir ediyor ve bu da bizi gösteri arabasının üretim için azaltılacağına inandırıyor. Bununla ilgili olarak, R4 - ya da söylendiği gibi 4ever - Renault'nun EV serisindeki R5 süpermininin üzerinde ve Megane E-Tech crossover'ın altında, crossover ve hafif ticari araç gövdelerinde sunulması bekleniyor.

 

Konsept, orijinal Renault 4'ün üretiminin sona ermesinden 30 yıl sonra, 4L Trophy insani yardım rallisinin 25. yıldönümüne denk geliyor. 17 Ekim'de paketinden çıkacak, ancak Renault teaser kampanyasına daha açıklayıcı çekimlerle devam ederse şaşırmayacağız.

Son Güncelleme : 04 Ekim 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo