Mobilize Duo ve Bento, Renault Grubunun Abonelik Tabanlı Yeni Kentsel Elektrikli Otomobilleri

Ototeknikveri     21 Ekim 2022 12:49

Bu haberi, Mobilize Duo'nun 17-23 Ekim 2022 tarihlerinde düzenlenen Paris Otomobil Fuarı'ndaki dünya prömiyerinden canlı görüntüleri ile güncelledik.

Mobilize Duo ve Bento, Renault Grubunun Abonelik Tabanlı Yeni Kentsel Elektrikli Otomobilleri
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Renault Grubu'nun araç paylaşım ve araç çağırma hizmetleri markası Mobilize, sırasıyla 2023 ve 2024'te abonelik veya uzun vadeli kiralama programları aracılığıyla sunulacak iki kentsel elektrikli otomobil olan Duo ve Bento'yu piyasaya sürdü. Duo, geçen yılki EZ-1 konseptinin üretim versiyonu ve Renault Twizy'nin halefi, Bento ise profesyonel müşteriler için kargo odaklı kardeşi.

 

Paris Otomobil Fuarı'nda görücüye çıkacak olan mikro araçlar, Citroen Ami ve My Ami Cargo'ya rakip olacak, ancak bunları doğrudan ikincisi gibi satın alamayacaksınız.

 

Stil açısından, Mobilize Duo benzer oranlar, ince LED ışıklar, çıkıntılı tamponlar ve makaslı kapılar ile Renault Twizy'nin bir evrimi gibi görünüyor. EZ-1 konseptine kıyasla daha hafif olmasına rağmen oldukça taze görünüyor. Renault Group'un tasarımcıları, mikro arabaya 80'ler ve 90'lar havası katarak video oyunları dünyasından ilham aldı. Antrasit grisi ve turuncu rengi, Mobilize'ın markasına uyuyor ancak ön camın altındaki şerit, kapı kolları ve C sütunları gibi altı yüzey özelleştirilebilir.

 

EV'ler tüp şeklinde bir çerçeveye dayanıyor ve boyanmamış plastik gövde panellerine sahip. İkili, 2.43 m uzunluğunda, 1,30 m genişliğinde ve 1,46 m yüksekliğinde küçük bir ayak izine sahip, bu da onu biraz daha uzun ve daha geniş ama tam olarak Twizy kadar uzun yapıyor. Bento, kargo kutusunun eklenmesi nedeniyle biraz daha uzun ve daha uzun. Mobilize, elektrikli araçların yüzde 50'sinin geri dönüştürülmüş malzemelerden yapıldığını, yüzde 95'inin geri dönüştürülebilir olacağını söylüyor.

 

İçeride küçük bir dijital gösterge paneli, entegre bir hoparlör, bir USB-C yuvası ve bir akıllı telefon yuvasına sahip müzik kutusu tarzı bir gösterge paneli var. Twizy'den farklı olarak, kabin tamamen kapıdaki geniş cam yüzeylerle çevriliyken, direksiyon simidi hava yastığına sahip. Duo, 1+1 düzeninde düzenlenmiş iki koltuğa sahipken, Bento, arkada 700 lt kargo kutusu olan tek kişilik bir araç. Her iki versiyonda da ön koltuğun yanlarında iki saklama bölmesi bulunurken, koltuk döşemesi dayanıklı ve temizlemesi kolay olması için TEP'den yapılmış. Mobilize ayrıca, hareket kabiliyeti kısıtlı kişiler için özel bir dönüşüm için planlara sahip.

 

Mobilize Duo, arka tekerleklere güç sağlayan tek bir elektrik motoruyla donatılmış. Biri araba ehliyeti olmayanlar için (14 yaşından itibaren) 45 km/sa azami hıza sahip olan ve diğeri yetişkin sürücüler için 80 km/sa azami hıza sahip iki farklı modelde sunulacak. Mobilize, güç çıkışını veya herhangi bir performans rakamını açıklamadı, ancak her iki versiyonun da "canlı hızlanma" sunacağını söyledi. Kapasitesi bilinmeyen bir pil 140 km menzil için iyi ve standart bir ev prizinden üç saat içinde 90 km menzil ekleyebiliyor.

 

Mobilize, Duo ve Bento'yu filoları ve araç paylaşım hizmetlerini yönetmek için bağlantılı hizmetlerle uyumlu hale getirdi. Yazılım, müşteri tercihlerine göre özellikleri etkinleştirerek veya devre dışı bırakarak uzaktan yükseltilebiliyor. Bu bağlamda, Duo ayrıca kullanıcının akıllı telefonunu kullanarak anahtarsız erişim ve ateşleme ile birlikte geliyor.

 

Mobilize Duo, 2023'ün sonunda yollara çıkacak, Bento ise 2024'ten itibaren profesyonel müşterilere daha uzun vadeli bir kiralama şeklinde sunulacak. Kullanıcılar, servis için Renault'nun satış sonrası ağına erişebilecek. Fiyatlandırma, üç ay kadar kısa bir süre için aylık ödemelerle esnek abonelik anlaşmaları da dahil olmak üzere, piyasaya sürülmeye yakın bir tarihte açıklanacak.

Son Güncelleme : 21 Ekim 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo