Renault Tarafından Desteklenen Yeni Çinli Startup BeyonCa, GT Opus 1 'Super Premium EV'yi Tanıttı

Ototeknikveri     01 Kasım 2022 04:22

Almanya'da bir tasarım merkezi ve Singapur'da bir AI geliştirme merkezi olan ve eski VW Çin patronu ve mevcut Renault Çin CEO'su Soh Weiming tarafından yönetilen Çin merkezli yeni bir girişim olan BeyonCa, bu hafta sonu ilk konseptini açıkladı. Diğer araçlardan beklenenin ötesine geçen özelliklerle şirket, "süper premium bir EV için standardı belirlemeyi" umuyor.

Renault Tarafından Desteklenen Yeni Çinli Startup BeyonCa, GT Opus 1 'Super Premium EV'yi Tanıttı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

BeyonCa'nın kurucusu ve Başkanı Weiming Soh, “Süper premium akıllı EV segmentini tanımlamaya başladığımız için BeyonCa GT Opus 1, BeyonCa'nın ne anlama geldiğini gerçekten gösteriyor. Ekibimizin çalışmasının sonucu, tasarım, işçilik, konfor, sportiflik ve harika bir deneyimin mükemmel birleşimidir." dedi.

 

Eski Škoda ve Bentley tasarım başkanı Dirk van Braeckel tarafından tasarlanan otomobil, bir dizi ilgi çekici özelliğe sahip olacak. Örneğin, arabadaki sensörler, bir sürücünün kan basıncını izleyecek ve tıbbi bir acil durum meydana geldiğinde bir alarmı tetikleyebilecek.

 

Böyle bir durumda otomobil, Autocar'a göre yavaşlayacak ve bir acil durum şeridinde duracak şekilde tasarlandı. Ardından sürücüyü gözlemleyebilen ve bilgi-eğlence sistemi aracılığıyla bir sonraki adımda atılması gereken adımlar konusunda onlara tavsiyelerde bulunabilen bir doktora ulaşacak. Renault Çin'in de başkanı olan Soh'a göre, şirketin çok önemli olduğunu düşündüğü birçok "akıllı" özellikten sadece biri.

 

Soh, “Süper premium EV alanını tanımlamada 'akıllı' kısım inanılmaz derecede önemlidir. Felsefemiz, teknolojilerin bir amaca hizmet etmek için burada olduğu, ancak amacın kendisi olmaması gerektiğidir. Daha ziyade, gelişmiş teknolojileri birleştirip entegre edeceğiz ve işlev odaklı metodolojiden senaryo odaklı metodolojiye geçeceğiz. BeyonCa, kullanıcılara otomobilde, otomobilin çevresinde ve otomobilin ötesinde hizmetlerin gerçek değerinden keyif alacakları entegre süper premium kullanıcı deneyimine sahip anlamlı ürünler sunacak.” dedi.

 

Ayrıca şirket, araçlarının yüksek düzeyde otomasyona erişeceğini vaat ediyor. Örneğin, Reuters'e göre, otonom bir sürüş işlevi arabayı park etmeye yardımcı olacak.

 

Gran Turismo Opus 1'in üretim versiyonu 130 kWh pil paketini temel alacak ve hızlı şarj hızları için 800v mimariye sahip olacak. Hem hücreden pakete hem de hücreden şasiye yapıya sahip olacak.

 

Şirket, Renault ve Dongfeng Motor tarafından destekleniyor ve GT Opus 1'in üretiminin 2023'te başlaması ve ertesi yıl teslimatların başlaması bekleniyor. Fiyatın yaklaşık 1 milyon RMB (cari döviz kurlarıyla 136.931 USD) olarak belirlendiği tahmin ediliyor. Otomobilin üretim versiyonu 2023 Şanghay Otomobil Fuarı'nda görücüye çıkacak.

Son Güncelleme : 01 Kasım 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo