2023 Peugeot 208: Güncellenmiş Küçük Hatchback'ten Beklediklerimiz

Ototeknikveri     07 Kasım 2022 12:26

208, mevcut neslin 2019'da piyasaya sürülmesinden bu yana Peugeot için bir satış başarısı oldu, ancak Fransız şirket işini garantilemek istiyor. 2023 yazında bir orta yaş güncellemesinin gelmesi ve 208 serisine bir dizi görsel, teknik ve mekanik yükseltme getirilmesi bekleniyor. Peugeot ayrıntılar konusunda çekingen davransa da, dijital bir çizimle birlikte yaklaşan süpermini için mümkün olduğunca fazla bilgi topladık.

2023 Peugeot 208: Güncellenmiş Küçük Hatchback'ten Beklediklerimiz
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Tasarımdan başlayarak, en belirgin güncelleme Peugeot'nun yeni kalkan şeklindeki ambleminin benimsenmesi. Daha büyük ve daha yeni 308 ve 408 modellerinde olduğu gibi revize edilmiş bir ızgaraya oturması ve benzer şekilde daha büyük sahte tampon girişleriyle çevrelenmesi bekleniyor.

 

Peugeot kısa süre önce yaklaşmakta olan Inception konseptinin gelişmiş tasarım dilinin önizlemesini yapacağını duyurdu. Bu nedenle, yavaş yavaş üretim modellerine girecek bazı yeni stil ipuçlarını bekleyip görmemiz gerekiyor. Bunların arasında, "üç pençeli" aydınlatma imzası, çizimde gösterildiği gibi ek dişlerle genişletilebilir. Yeniden tasarlanan yüzün yanı sıra, arka kısımdaki küçük değişiklikler dışında üstyapının geri kalanı büyük ölçüde değişmeden kalacak.

 

2023 Peugeot 208, Inception konseptinde göreceğimiz radikal bir şekilde güncellenmiş yeni nesil i-Cockpit'i almayabilir, çünkü bu bir makyaj ve tamamen yeni bir nesil değil. Bununla birlikte, yeni renk/malzeme seçeneklerinin yanı sıra 308'den yeni bilgi-eğlence sistemini ve geliştirilmiş bir dijital gösterge grubunu almasını bekliyoruz.

Güncellenmiş Motor Serisi

Şu anda Peugeot 208 benzinli (1.2 PureTech), dizel (1.5 BlueHDi) ve elektrikli güç aktarma organları ile sunuluyor. Güncellenen model büyük olasılıkla dizeli bırakacak ve yakın zamanda güncellenen elektrikli güç aktarma organını korurken daha az emisyon için benzini elektriklendirecek. Peugeot, PureTech motorunun “elektrikli çift debriyajlı şanzıman” ve 134 hp (100 kW / 136 PS) üreten 48V yarı hibrit sistemli hibrit versiyonunu şimdiden duyurdu. Motor 3008 ve 5008 SUV'lerde piyasaya sürülecek, ancak en azından daha pahalı donanımlar için yenilenen 208'de de mevcut olsaydı şaşırmazdık.

 

2023 için bir güncelleme alan tamamen elektrikli E-208 ise, 154 hp (156 PS / 115 kW) elektrik motorunu ve 400 km menzile izin veren 51 kWh (48.1 kWh kullanılabilir) pili koruyacak. GTi rozetinin günleri çoktan geçmiş olsa da, makyajlı 208'in potansiyel bir sportif versiyonunun geleceğine dair söylentiler var. Peugeot 208 PSE'nin (Peugeot Sports Engineering), daha agresif bir gövde kiti, daha odaklı bir şasi kurulumu ve muhtemelen artırılmış bir güç çıkışı ile tamamen elektrikli performans odaklı bir teklif olması bekleniyor.

 

Güney Amerika'da satılan 208'in eski PSA kaynaklı 1,6 litrelik motoru Fiat kaynaklı daha yeni 1.0 litre ve 1.3 litrelik motorlarla değiştireceği de söyleniyor. Fiat, iki kardeş model arasındaki potansiyel teknoloji alışverişini açıklayan yepyeni Punto süpermini için aslında CMP platformunu kullanacak.

Güncellenen Peugeot 208, Stellantis'in portföyündeki tüm süperminiler ve küçük SUV'lar ile paylaşılacak olan yeni STLA Small platformu tarafından desteklenen tamamen yeni nesil gelene kadar birkaç yıl daha yoluna devam edecek. Diğer Stellantis markalarının kardeş tekliflerinin dışında, Peugeot 208'in Avrupa'daki rakipleri arasında Toyota Yaris, Renault Clio ve VW Polo gibi modeller yer alıyor.

 

Not: Bu haber, Jean Francois Hubert/SB-Medien tarafından CarScoops için yaratılan ve Peugeot ile ilişkili olmayan spekülatif yorumlamaları içerir.

Son Güncelleme : 07 Kasım 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo