Yeni Toyota Prius Hybrid'in 16 Kasım'da Tanıtılacağı Resmi Olarak Onaylandı

Ototeknikveri     13 Kasım 2022 05:59

Toyota nihayet, birkaç gün önce teaser'ı yayınlanan gizemli hibrit modelin, 16 Kasım'da piyasaya sürülecek olan yeni nesil Prius olduğunu doğruladı.

Yeni Toyota Prius Hybrid'in 16 Kasım'da Tanıtılacağı Resmi Olarak Onaylandı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni tanıtımlar, yakın zamanda ortaya çıkan Crown modellerine biraz benzeyen agresif farlar da dahil olmak üzere modelin tasarımını daha fazla ortaya koyuyor. LED far grafiklerinin keskin hatları ve kaputtaki dinamik çizgiler, muhtemelen ızgarasız bir görünüme yerini bırakacak olan burundaki Toyota amblemini işaret ediyor. Profil, aerodinamik ve beş kapılı fastback gövde stili üzerindeki odağını koruyarak önceki Prius nesillerinden daha şık. Eskisinden daha net gördüğümüz bir diğer detay ise belirgin arka omuzlar ve kuyruğun bir kısmı.

Toyota Prius'un beşinci neslinin bir hibrit olacağı doğrulandı ve şirket bunu "Hybrid Reborn" olarak nitelendirdi. Model, hibrit teknolojisi açısından her zaman öncü olmuştur, bu nedenle Toyota mühendislerinin, sürüş dinamikleri ve güvenlik teknolojisi açısından en son gelişmeleri eklerken güç aktarma sisteminin verimliliğini daha da artırmasını bekliyoruz.

 

Japonya'dan gelen haberler, modelin hem denenmiş ve test edilmiş yanmalı motor uyumlu TNGA-C'den hem de bZ serisini destekleyen yalnızca EV mimarisinden bileşenler kullanan yeni bir E3 platformunda oturacağını iddia ediyor. En başından itibaren sunulacak olan normal benzinli-elektrikli hibritin yanı sıra, 2025'te bir hidrojen-elektrikli hibritin geleceğine dair söylentiler var. İkincisi, Toyota'nın hidrojen yanmalı motorunu kullanan ilk üretim modeli olabilir, ancak bu noktada otomobil üreticisi tarafından hiçbir şey doğrulanmadı.

Toyota, sosyal medya kanalları aracılığıyla tanıtım kampanyasına devam ederse, önümüzdeki birkaç gün içinde otomobilin daha açıklayıcı fotoğraflarını yayınlarsa şaşırmayacağız.

Son Güncelleme : 13 Kasım 2022

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo