YENİ HYUNDAİ SANTA FE DONANIMI FİYATI VE TEKNİK ÖZELLİKLERİ İNCELEMESİ

Ototeknikveri     25 Temmuz 2013 12:07

Yeni Hyundai Santa Fe ülkemizde 158.000 TL\'den başlayan fiyatlarla satışa sunuldu.

YENİ HYUNDAİ SANTA FE DONANIMI FİYATI VE TEKNİK ÖZELLİKLERİ İNCELEMESİ
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Son dönemde geliştirdiği başarılı modellerle iyi bir grafik yakalayan Hyundai, diğer yeni modellerinin aksine ismini koruyarak devam ettirdiği SUV'u Santa Fe'nin yeni jenerasyonunu ülkemizde satışa sundu. 158.000 TL'lik bir fiyat etiketine sahip olan yeni Santa Fe, Executive adı verilen tek donanım seviyesi ile 2.0 litrelik dizel motor, otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemini birarada sunuyor. Zengin bir donanım listesine sahip olan araç, ülkemize özel olan motor ve şanzıman konfigürasyonu ile daha yüksek vergi dilimine girmekten kurtuluyor. 4690 mm uzunluğa, 1880 mm genişliğe, 1690 mm yükseliğe ve 2700 mm'lik aks mesafesine sahip yeni Hyundai Santa Fe, 7 kişilik  oturma kapasitesine sahip. 16.5 derece yaklaşma, 21.2 derece uzaklaşma ve 16.6 derece tepe açılarına sahip yeni Santa Fe'nin yerden yüksekliği ise 185 mm. Ön iz açıklığı 1628 mm, arka iz açıklığı ise 1639 mm olan ve 516 litrelik bagaj hacmini kullanıcılarına sunabilen Santa Fe'nin yakıt deposunun kapasitesi ise 64 litre. Araçta kullanılan 1995 cc'lik dizel motor, 4000 devirde 184 hp güç ve 2000 devir ile 2500 devir aralığında 400 Nm tork üreterek aracın 190 km/s'lik son hıza ulaşmasını sağlıyor. 0'dan 100 km/s hıza 10.9 saniyede ulaşabilen Santa Fe 2.0 CRDi, 6 ileri oranlı otomatik şanzımanıyla şehir içinde 100 km mesafede 9.5 litre, şehir dışında 5.6 litre ve ortalamada 7 litre yakıt tüketim değerleri ile ortalama 185 gr/km'lik karbondioksit emisyon değeri sunuyor. Toplam ağırlığı 1915 kg olan Santa Fe 2.0 CRDi'nin 19 inç lik jantlarına, 235/55/19 ebatlarındaki lastikler ev sahipliği yapıyor.

Yeni Santa Fe'de kullanılan, R 2.0 E-VGT adı verilen Euro 5 emisyon standartları ile uyumlu 2.0 litrelik motor, common rail sistemi, enjektör selenoidi, yüksek verimliliğe sahip elektronik turboşarj ve düşük basınçlı EGR sistemine sahip. Aydınlatmalı vites göstergeleri ile gece rahatlıkla görenen 6 ileri oranlı Shifttronic otomatik şanzıman, şanzıman yağının değiştirilmesine gerek olmamasıyla, sürüş ve bakım sırasında sürücüye kolaylık sağlıyor. Şanzımanda yer alan vites kilitleme mandalı, daha kolay park edilebilmesi için, kontak kapatıldığında vitesin boş konumuna getirilmesine olanak veriyor. 

Yeni Santa Fe'de geri görüş kamerası ekranı olarak da kullanılan 4.3 inçlik TFT ekran, USB, iPod ve AUX girişi, Bluetooth uyumlu handsfree özelliği standart olarak sunulurken, aracın radyo, cd ve mps dosyalarını çalıştırabilen müzik sistemi, Virtual Surround System ile başarılı bir müzik kalitesi sunuyor. Santa Fe'nin tavan döşemesinin merkezinin kirişin olmadığı cam tavanı, motorlarla çalıştırılan perde kızaklarıyle geleneksel cam tavanlarda fazla açılabiliyor. 4:2:4 oranında katlanabilen ikinci koltuk sırası aracın iç mekanına  değişkenlik sağlarken, havalandırma sisteminde bulunan arıtma özelliği aracın içindeki zararlı virüsleri ve kokuyu giderebiliyor. Ayrıca iyonizer sistemi, havayı sürekli temiz tutan negatif iyonlar salarak sağlıklı bir iç mekan havası oluşturuyor. Sensörleri yardımıyla aracın ön camında oluşan yoğulmayı algılayabilen, buğu önlme sistemi, otomatik olarak devreye girerek, camdaki yoğuşmayı yok edip sürüş güvenliğini arttırıyor. Yeni Santa Fe'de sunulan kapı kilitleme ve dış dikiz aynası ayarlama fonksiyonlarına sahip, katlanır tip uzaktan kumanda, entegre hafıza sistemiyle, iki profile ait koltuk pozisyonu ve dış dikiz ayna ayarlarını hafızasında tutabiliyor.

Değişken dreksiyon modu olan Flex Steer sistemi sürcünün kendi tercihine göre normal, sport ve comfort'dan oluşan üç sürüş modu arasından seçemi yapmasına olanak sağlıyor. Direksiyona gömülü kullanımı kolay bir düğme ile ayarlana sistem araç durduğunda veya giderken çalışabiliyor. Aracın keskin görünmlü ve ileri teknolojiye sahip gösterge grubunda yer alan 4.2 inçlik TFT LCD sürüş ve araç bilgilerinin izlenmesine olanak sağlıyor. 

Euroncap güvenlik testinden başarı ile çıkan Hyundai Santa Fe'nin motorun gücü 6 ileri oranlı otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemi ile yola aktarılıyor. Yol durumuna ve sürüşe göre ön ve arka akslarda güç dağılımını otomatik olarak ayarlayabilen akıllı çekiş sistemi, normal sürüş koşullarında gücü iki tekerleğe aktarırken, zorlu şartlarda gücü dört tekerleğe birden iletiyor. Tam otomatik ve spor olmak üzere iki farklı çalışma modu bulunan 6 ileri otomatik şanzıman konfora katkı sağlarken, aracın arka kısmındaki otomatik yükseklik ayarı hem aracın stabilitesine hem de konfora destek oluyor. ESP ve 4WD kontrolü, yüksek hızda viraja girildiğinde savrulma riskinni en aza indirilmesini sağlıyor. 4WD özelliği; çekişi arka tekerleklere aktarırken, ESP geleneksel sistemlerin devreye girdiğinden daha önce devreye girerek, aracı önceki aşmada iç tekerleklere fren uygulayarak aracı kontrol eder. 4WD sistemindeki optimize edilmiş tahrik mili, azaltılan ağırlığı sayesinde hem yakıt ekenomisine katkıda bulunur hem de SUV sürüş özelliklerinin iyileşmesini sağlar. Ayrıca yeni Santa Fe'de yer alan, 4WD'nin kilit modu, ön ve arkaya 50/50 oranında güç ağılımı sağlayarak off-road veya zorlu koşullarda en iyi sürüşü sağlar. Araç 40 km/s hızı aştığında uyku moduna geçen sistem hız azaldığında tekrar devreye girer. 

Yeni Hyundai Santa Fe, beyaz inci, kum kahverengi ve saten kırmızı'dan oluşan sedefli, kum beji, titanyum gri, okyanus mavi, siyah inci ve gümüş griden oluşan metalik dış renk seçeneklerine sahip. Sekiz farklı dış renk seçeneğine sahip araç iç mekanda siyah ve bej olmak üzere iki farklı seçenek sunabiliyor. 

YENİ HYUNDAİ SANTA FE 2.0 CRDi EXECUTİVE DONANIM LİSTESİ

GÜVENLİK
ABS + EBD (Elektronik kontrollü fren güç dağılımı) Sistemi
TCS (Savrulma ve patinaj önleme sistemi)
HBA (Fren destek sistemi)
ESP (Elektronik denge kontrol programı)
VSM (Araç stabilite yönetim programı)
DBC (Yokuş iniş destek sistemi)
HAC (Yokuş kalkış destek sistemi)
Aktif gergili ve yükseklik ayarlı ön emniyet kemerleri 
Boyun yaralanmalarını önleyen aktif ön koltuk başlıkları
Elektronik park freni
Çocuk emniyet kilidi
Darbe anında katlanan direksiyon mili
Darbe emici tamponlar
Immobılızer (Elektronik şifreli motor kilidi)
Kapı içi çelik emniyet kirişleri
Kaza anında otomatik açılan kilit sistemi 
Perde hava yastıkları
Sürücü diz hava yastığı
Sürücü, ön yolcu ön ve yan hava yastıkları
Ön yolcu hava yastığını devre dışı bırakma
ESS (Acil fren sinyali)
İÇ DONANIM
60/40 katlanabilen 2. Sıra koltuklar
Bagaj içerisine 50/50 katlanabilen 3. Sıra koltuklar
AQS (Hava kalitesi kontrol sistemi)
Aydınlatmalı ve kilitli torpido gözü
Bagaj altı saklama bölmeleri
Bagaj içi sabitleme filesi
Önde ve bagajda 12v elektrik soketi
Inverter ve 220 v elektrik soketi
Elektrik kontrollü ve hafızalı sürücü koltuğu
Deri direksiyon ve vites topuzu
Deri koltuklar
Ön ve arka koltuk ısıtma sistemi
Dijital bilgi ekranı
Supervision gösterge paneli
Dijital pusula
Audio üzerinde geri görüş kamera ekranı
Elektrik kumandalı ön ve arka kapı camları
Elektronik kontrollü çift bölgeli klima
Manuel kontrollü arka klima
Soğutmalı torpido gözü
Gecikmeli sönen iç aydınlatma
Harita lambaları
Hıza duyarlı fasılası ayarlanabilir ön cam silecekleri
Işıklı, kapaklı makyaj aynaları
Kendiliğinden kararan iç dikiz aynası ve pusula
Bluetooth
Otomatik hız sabitleyici (Cruise control)
Otomatik yanan farlar
Yağmur sensörü
Ön cam buz çözücü
Ön kapı içlerinde aydınlatma
Ön kapı içlerinde cep
Ön koltuk arkalarında cep
Uzaktan kumandalı merkezi kilit ve alarm
Anahtarsız giriş ve çalıştırma düğmesi
Üst konsolda gözlük cebi
Yükseklik ve derinlik ayarlı hidrolik direksiyon
Zaman ayarlı arka cam rezistansı
DIŞ DONANIM
Alaşımlı jantlar
19" Lastikler ve lastik basınç kontrol sistemi
Arka cam sileceği
Port bagaj
UV korumalı karartılmış camlar
Çamurluk paçalıkları
Elektrikli ısıtmalı katlanabilir dış dikiz aynaları
Yan aynalar üzerinde sinyal lambaları
Elektrikli açılır panaromik cam tavan
Gövde rengi tamponlar ve dış dikiz aynaları
Geri görüş kamerası
Kromaj kaplı kapı kolları
3. Stop lambalı arka spoyler
Akıllı park asistanı (APA)
Ön arka sis farları

Yeni Hyundai Santa Fe resim galerisi için lütfen tıklayınız.

Yeni Hyundai Santa Fe'nin güvenlik testi sonucu için lütfen tıklayınız.

Yeni Hyundai Grand Santa Fe Amerikan versiyonu resim galerisi için lütfen tıklayınız.

Son Güncelleme : 25 Temmuz 2013

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo