VW PASSAT 1.6 TDI DSG'NİN YENİ VE ESKİ NESİLLERİNİN KARŞILAŞTIRMASI

Ototeknikveri     24 Ekim 2014 12:25

Yeni Volkswagen Passat'ın, gücü 120 hp'ye yükseltilen 1.6 litrelik dizel motoru ve azaltılan ağırlığı, daha başarılı, tüketim, emisyon ve performans değerlerine ulaşmasını sağlıyor.

VW PASSAT 1.6 TDI DSG'NİN YENİ VE ESKİ NESİLLERİNİN KARŞILAŞTIRMASI
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yenilenen Volkswagen Passat'ın, güncel versiyona göre kaydettiği gelişim, araba karşılaştırma  bölümünde, her iki aracın 1.6 litrelik dizel motor ve otomatik şanzımana sahip versiyonlarının karşılaştırılması ile çok daha net ortaya çıkıyor. Artan uzunluğu, genişliği, aks mesafesi ve yerden yükseliğinin yanında azalan, tavan yüksekliği ile dikkat çeken yeni Passat, teknik değerlere bakıldığında selefine oranla biraz daha başarılı iç mekan değerleri sunabiliyor. 

 

Motor açısından incelendiğinde ise daha farklı bir turbo kullanılarak gücü 120 hp'ye yükseltilen 1.6 litrelik dizelin, daha düşük devirlerde maksimum gücünü üretmesinin yanında, 250 Nm ile değişmeyen maksimum torkunu daha yüksek devirlerde de koruyabildiği görülüyor. 1.6 litrelik dizel motor ve otomatik şanzıman olan DSG'ye sahip bu seçeneğin, güncel modelde 1.530 kg olan boş ağırlığının, yeni nesilde 1.459 kg'a düşmesi ile 71 kg'lık tasarruf sağlanmış.

 

Yapılan bu iyileştirmeler ile güncel nesilde, 0'dan 100 km/s hıza 12.2 saniyede ulaşabilen ve maksimum olarak 193 km/s hıza ulaşabilen 1.6 dizel otomatik Passat, yeni nesilde, 1.4 saniye daha hızlanarak, ivmelenmesini 10.8 saniyede tamamlıyor. Maksiumum hızı da 13 km/s artış ile 206 km/s hıza yükselen yeni Passat, şehir içinde 4.5 litre, şehir dışında 3.7 litre ve ortalamada 4 litre olan yakıt tüketim değerleri ile, aynı şartlarda sırası ile 5.4 litre 4 litre ve ortalamada 4.7 litre yakıt tüketen güncel versiyona göre yaklaşık yüzde 20 daha ekonomik olmayı başarıyor.

 

Performans ve tüketim değerlerindeki iyileşmenin yanında 120 gr/km'den 103 gr/km'ye düşen emisyon değeri ile Euro6 standartlarını karşılayabilen ve A+ sınıfında yer almayı başaran yeni Passat 1.6 dizel DSG bu sayede öncüsüne göre daha çevreci bir görüntü çiziyor. Yeni ve güncel Passat'ın teknik değerlerinin karşılaştırmasına buradan ulaşabilirsiniz.

 

Son Güncelleme : 24 Ekim 2014

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo