BMW, 2 SERİSİ ACTİVE TOURER DA EURONCAP'I BEŞ YILDIZLA GEÇTİ

Ototeknikveri     09 Kasım 2014 09:06

Geçtiğimiz günlerde ülkemizde de satışına başlanan yeni BMW 2 Serisi Active Tourer, Euroncap'ın en son düzenlediği güvenlik testlerine katıldı.

BMW, 2 SERİSİ ACTİVE TOURER DA EURONCAP'I BEŞ YILDIZLA GEÇTİ
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

BMW'nin geçtiğimiz günlerde ülkemizde satışa sunduğu yeni MPV modeli 2 Serisi Active Tourer, EuroNcap'ın en son gerçekleştirdiği güvenlik testlerinden beş yıldızla ayrılmayı başardı. 2 Serisi Active Tourer, önden çarpmada 11.3 puan, yandan araca çarpmada 8 puan, yandan direğe çarpmada 8 puan ve arkadan çarpmada 2.5 puan alarak, yetişkin korumada yüzde 84 başarı anlamına gelen 32 puan almayı başardı. Önden, yandan ve arkadan gerçekleşen çarpışma testlerinde gövde stabil kalan 2 Serisi Active Tourer, yandan çarpma ve direğe çarpma bölümlerinde başarılı sonuçlara ulaşırken, önden çarpma bölümünde sürücünün bacak bölümün korumada zayıf kalarak puanlar kaybetti. Çocuk koruma bölümünde ise başarılı sonuçlar elde eden aracın aldığı yüzde 85 başarı anlamına gelen 42 puanın dağılımı ise şöyle; 18 aylık çocuk koruma 12 puan, 3 yaşında çocuk koruma 12 puan, çocuk güvenlik özellikleri 6 puan ve çocuk koltuğu kurulum özellikleri 12 puan. Güvenlik yardımcıları bölümünde ise hız sınırlayıcı, kemer ikaz sinyali, acil fren sistemleri sayesinde, 9 (%70) puan alan yeni BMW 2 Serisi Active Tourer, yayanın baş bölgesini korumada 14.9, karın bölgesini korumada 2 ve bacak bölgesini korumada 4.9 puan alarak toplam yaya korumada 22 puan ile % 60 başarı gösterdi. 

BMW 2 Serisi Active Tourer'ın Euroncap çarpışta testi görsellerine ve AEB testi videousuna aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

Son Güncelleme : 09 Kasım 2014

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo