YENİ PEUGEOT 308'İN TASARIM DETAYLARININ İNCELENMESİ

Ototeknikveri     20 Haziran 2014 02:28

Yeni Peugeot 308 sade tasarımı, yenilikçi kokpiti ve çok düşük seviyelerdeki emisyon oranları ile dikkat çekiyor.

YENİ PEUGEOT 308'İN TASARIM DETAYLARININ İNCELENMESİ
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Türkiye’de 2014 yılının başında pazara sunulması planlanan yeni Peugeot 308 sade tasarımı, yenilikçi kokpiti ve çok düşük seviyelerdeki emisyon oranları ile dikkat çekiyor. Yeni modüler platform EMP2 (Efficient Modular Platform 2) sayesinde, Peugeot 308, 4.25 metrelik kompakt boyutlara ve önceki nesline göre 140 kg hafifletilmiş boş ağırklığa sahip. 82 gr/km'lik rekor seviyedeki emsiyon ve 3.1 litrelik tüketim değerlerini motor teknolojisinin yanında yeni platformuna da borçlu olan 308, Frankfurt Otomobil Fuarı’nda 10 Eylül 2013 tarihinde yapılan dünya prömiyerinin ardından, 12 Eylül 2013 günü Fransa’da satışa sunuldu. başladı. Uluslararası pazarlara satışa yönelik olarak ileri vadede Çin’de de üretilecek olan yeni 308, rekabetin son derece yoğun olduğu Avrupa pazarında satışların 1/3’ünü temsil eden C segmentinde yer alıyor. Bu segmentte yüzde 43'lük pay ile hatchback modeller, yüzde 26'lık paya sahip SUV/CUV ve yüzde 16'lık paya sahip tek hacimlilerin önünde yer alıyor.
 
Yeni Peugeot 308'in geliştirilmesi sırasında, tasarım, sürüş deneyimi, verimlilik ve kalite olarak özetlenebilecek 4 ana konu üzerinde yoğunlaşan markanın mühendisleri, segmentinin en kompakt boyutlarına sahip olan aracın, geniş bir iç hacim ve bagaj sunmasını sağlamışlar. Yeni EMP2 platformu sayesinde, ön ve arka dingil çıkıntıları azaltılan yeni 308, 35 litresi paspas altındaki yerleştirme alanlarından oluşan 470 litrelik bagaj hacmi ile dikkat çekiyor. 
 
 
 
Akılcı bir tasarım ile sağlanan 140 kg'lık ağırlık azaltılması sayesinde segmentinin en hafif araçlarında biri olan yeni 308'de, EMP2 platformu sayesinde 70 kg, yenilikçi çelik, kompozit ve alüminyum malzeme kullanımı sayesinde 27 kg, özel birleştirme prosesleri ile 10 kg, ve optimize edilen tasarımı sayesinde 33 kg kazanılmış. Her parçasının ağırlığı kalite ve standart düzeyi aynen korunarak minimize edilen yeni 308'in ön çamurlukları ve kaputu alüminyumdan imal edilmiş. Yeni 308'de, yüksek elastiklik limitli çelik, yenilikçi malzemeler kullanımı veya parçaların yeniden tanımlanması önemli ağırlık kazançları sağlarken, dünyada bir ilk olarak, aracın arka bagaj kapısı termoplastik adı verilen kompozit bir malzemeden imal edilerek, ağırlıktan 3 kg tasarruf sağlanmış.
 
 
Yeni Peugeot 308, 0.28 Cd'lik hava sürtünme katsayısı ve 0.63 m²'lik ön yüzey alanı ile segmentinin en iyi aerodinamik değerlerinden birine sahip. EMP2 platformunun kumandalı hava girişleri, tamamen düz bir taban oluşturan kasa altı bölümleri ve hava akış dinamiklerinin desteğiyle ulaşılan başarılı aerodinamik yapı, aracın performansının yanında tüketim ve emisyon değerlerine de katkı sağlıyor.
 
 
 

Son Güncelleme : 20 Haziran 2014

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo