YENİ SUZUKİ SX4 FİYATI, DONANIMI VE TEKNİK ÖZELLİKLERİ

Ototeknikveri     25 Haziran 2013 01:06

Yeni Suzuki SX4 19.490 euro\'dan başlayan fiyatlarla Almanya\'da satışa sunuluyor.

YENİ SUZUKİ SX4 FİYATI, DONANIMI VE TEKNİK ÖZELLİKLERİ
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Suzuki Motor'un 5 Mart'ta yapılan 83. Cenevre Uluslararası Otomobil Fuarın ilk kez sergilediği yeni SX4, markanın 2012 Paris Otomobil Fuarı'nda görücüye çıkardı S-Cross, modeli baz alınarak geliştirilmiş. Suzuki tasarımcıları ve mühendisleri, Avrupa ve Dünyanın diğer bölgelerinde müşteri beklentilerine cevap verebilmek adına aracı selefine göre daha büyük tasarlayarak C segmentine yaklaşmasını sağlamışlar. SX4 ismindeki, S; Suzuki markasını, X; crossover tasarımı ve 4; dört tekerlekten çekiş sistemini simgeleyerek aracın kimliğini ortaya çıkarıyor. Suzuki spor araçlar için geliştirdiği teknolojileri ile kompakt araç üretimindeki know-how'u birleştirerek yeni SX4'ü şekillndirmiş. Sürücü ve yolculara yeterli iç mekan ve bagaj hacmini düşük tüketim ve emisyon değerleriyle birlikte sunma iddasında olan yeni SX4 sürüş keyfi ve çok yönlü aile kullanımı vaad ediyor. Suzuki'nin Avrupa'daki üretim merkezi olarak önemli role sahip olan Macaristan'daki Magyar fabrikasında inşa edilen yeni SX4 başta Avrupa olmak üzere bir çok ülkeye ihraç edilecek. 
 
 
Yeni Suzuki SX4 tasarımı duygu, kalite ve aerodinamik ile ifade edilen üç ana unsur ile şekillendirilmiş. Dinamik çizgiler, şişkin çamurluklar, farklı bir ön tasarım ve entegre tavan rayları yeni SX4'ü öne çıkan tasarım detayları olarak duygulara hitap ediyor. Kalite algısı ise ledli gündüz farları, şık yan hat, konturlu iki parçalı arka lambalar ve ön bölümdeki krom detaylar ile sağlanırken aracın pürüzsüz yan yüzleri, ince omuz çizgisie ve eğimli tavan çizgisi aerodinamiye vurgu yapıyor. Önceki neslin 4135 mm uzunluğu, 1755 mm genişliği ve 1565 mm yüksekliğine karşın yeni SX4; 4300 mm uzunluğu, 1765 mm genişliği ve 1575 mm yüksekliği ile daha büyük bir araç. Özellikle selefine göre 100 mm artarak 2600 mm'ye ulaşan aks mesafesi aracın daha fazla iç mekan genişliği sunmasına yardımcı oluyor.
 
   
 
Uzun yolculuklarda konfor sunmak için tasarlanan Suzuki SX4'ün iç mekanı uzayan aks mesafesi sayesinde artan boyutlarıyla öne çıkıyor. Yeni SX4'te ön ve arka koltuklar arasındaki mesafenin 814 mm'ye çıkarılmış olması arka koltukta sunulan diz mesafesinin artmasını sağlamış. Segmenti için başarılı bir değer olan 430 litrelik bagaj hacmi, aile kullanımında SX4'ün yeterli bir yükleme hacmi sunmasına olanak veriyor. SX4'ün ilgi çeken özelliklerinden olan, kendi sınıfında ve dünyada bir ilk çift sürgülü cam panellere sahip 560 mm açılabilen ve kapandığında 1000 mm'lik cam yüzeye sahip olan panoramik cam tavanıyla ön ve arka koltuklar boyunca uzanarak ferah bir iç mekan sunuyor. Şık bir ön konsola sahip aracın sade gösterge paneli de genel tasarıma uyuyor. Yumuşak dokunma hissi veren plastiklerin kullanıldığı ön konsolda yer alan krom süslemeler hoş bir görüntü sağlıyor. 10 farklı dış renk seçeneğine sahip yeni SX4 kentsel kimlikleri öne çıkaran kristal kireç ve ametist inci gri adlı iki yeni metaklik rengiyle dikkat çekiyor.  
 
   
   
 
Yeni nesille birlikte bir dizel ve bir benzinli olmak üzere iki farklı motor seçeneğine olan SX4'teki iki ünitede 120 hp güç üretiyor ve 1.6 litre hacme sahip. Düşük yakıt tüketimi ve düşük karbondioksit emisyonu ile öne çıkan motorların her ikisinde de start-stop sistemi mevcut. Motordaki parçaların daha düşük sürtünmeli olanlarıyla değiştirmesi ve optimize edilmiş 5 ileri manuel şanzıman birlikteliğiyle tasarruflu bir seçenek olan 1.6 litrelik benzinli üniteyle birlikte sürekli değişken oranlı otomatik şanzıman olan CVT'de tercih edilebiliyor. Direksiyon simidi bırakmadan 7 oranlı olarak manuel kullanıma da imkan tanıyan şanzıman ile geliştirilen motor SX4'ün daha düşük gürültü ve titreşim seviyelerine inmesini sağlamış. Düşük ağırlığa ve iç sürtünmelere sahip 1.6 litrelik DDiS turbo dizel motor ise yakıt verimliliği ile öne çıkıyor. Değişken geometrili turbosu sayesinde sürücüye her zaman maksimum ivmelenme sağlayabilmesini alt devirlerde ürettiği yüksek torka borçlu olan motorun sesinin, yeni tasarlanan ses yalıtımlı motor kapağı ile iç mekana geçmesi engellenmeye çalışılmış. 
 
   
 
Suzuki yeni ALLGRIP 4WD adlı teknolojisini SX4'te tüm motor seçenekleriyle birlikte sunuyor. ALLGRIP dört tekerlekten çekiş sistemi farklı koşullarda hem sürüş keyfi ve hem de güvenlikvaad ediyor. Otomatik, spor, kar ve kilit olmak üzere dört farklı sürüş moduna sahip sistem yola ve sürüş koşullarına göre optimal kontrolü sağlamaya yardımcı olıuyor. Orta konsoldaki düğmenin basit bir hareketiyle kumanda edilebilen sistemin otomatik modu; tipik sürüş koşullarında yakıt ekonomisini ön plana alarak normal şartlarda aracı iki tekerlekten çekişle ilerletiyor. Gerekli durumlarda ise dört tekerlekten çekişe geçiliyor. Virajlı yollar için en uygun seçenek olan spor modunda ise sistem, motor torkunun optimum şekilde dört tekerleğe birden dağıtmaktadır. Kar modunda karlı, asfaltsız ve diğer kaygan yüzeylerde rahatça ilerlemeyi sağlayan sistem direksiyon ve gaz tepkilerini optimize ederek gücü dört tekerleğe birden aktarmaktadır. Kar, çamur veya kum gibi zor koşullar için geliştirilen kilit modu sürekli olarak arka tekerleklere yüksek güç vererek aracın ilerleyebilmesini sağlamaktadır.
 
   
 
Avrupa yolları için ince ayarlanmış bir şasi teknolojisine sahip SX4'ün ön tekerleklerin MacPherson-gergi kollu süspansiyon sistemi mevcut. Daha hafif ve daha sert süspansiyonlar ile daha başarılı yol tutuş hedeflenen araçta yol gürültüsü ve titreşimin azaltılması içinde önlemler alınmış. Ön ve arkada kullanılan havalandırmalı disk frenlerde aracın güvenli bir duruş mesafesine sahip olmasına yardımcı oluyor. 
 
Güvenliğe de önem verilen SX4 hafif ama darbe emici gövdesi ile Euro NCAP testlerinden ve beş yıldızlı alabilmesi için tasarlanmış. Suzuki'nin TECT adını verdiği toplam etkin kontrol teknolojisinde önemli parçalar yüksek dayanımlı çeliklerden imal edilerek maksimum koruma hedeflenmiş. Lastiklerin doğru basınçta olup olmadığını bildiren TPMS, güvenli yol tutuşa destek olan ESP, sürücünün hız sınırını aşmasını engelleyen; hız sınırlayıcı,  gergili ve güç limitörlü emniyet kemerleri, fren pedalının geri hareket sınırlayan bir mekanizma veyedi havayastığı SX4'ün güvenlik donanımlarından öne çıkanlar arasında yer alıyor. Motor kaputu, silecekler ve tamponlar ise yayaya çarpma durumunda mümkün olduğunca az zarar verebilmek adına özel olarak şekillendirilmiş.
 
 
 
Yeni Suzuki SX4'ün 13.06.2013 tarihindeki Almanya fiyatları ise;
ModelClubComfortComfort Plus
1.6 Litre Benzin 4 x 219.490 Euro21.290 Euro25.090 Euro
1.6 Litre Benzin 4 x 4 22.990 Euro26.790 Euro
1.6 Litre Benzin 4 x 2 CVT 22.790 Euro26.590 Euro
1.6 Litre Benzin 4 x 4 CVT 24.490 Euro28.290 Euro
1.6 Litre Dizel 4 x 221.690 Euro23.490 Euro27.290 Euro
1.6 Litre Dizel 4 x 4 25.190 Euro28.990 Euro

 

Son Güncelleme : 25 Haziran 2013

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo