YENİ JEEP GRAND CHEROKEE DONANIMI FİYATI TEKNİK ÖZELLİKLERİ İNCELEME

Ototeknikveri     15 Temmuz 2013 02:07

Jeep\'in makyaj operasyonu ile yenildiği Grand Cherokee modeli ülkemizde satışa sunuluyor.

YENİ JEEP GRAND CHEROKEE DONANIMI FİYATI TEKNİK ÖZELLİKLERİ İNCELEME
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni Jeep Grand Cherokee 3.0 litrelik dizel motoruyla birlikte Limited, Overaland ve Summit donanım seviyeleriyle, 6.4 litrelik benzinli motoruyla ise SRT donanım seviyesiyle ülkemizde de satılmaya başlandı. Yeni Jeep Grand Cherokee'nin özgüvenli ve şık gövde tasarımı, her açıdan kuvvet hissini yayıyor. Limited’den Summit’e kadar her yeni Jeep Grand Cherokee aracı, yeni modern ön ızgara ve yüz uygulamaları, LED gündüz lambaları, projektör sis lambaları ve kapaksız yakıt doldurma bölümü de dahil olmak üzere seçkin tarz uygulamalarına sahip olmalarıyla öne çıkıyor. Tüm modellerde standart olarak sunulan LED gündüz lambalı Bi-Xenon ön farlar, yeni Jeep Grand Cherokee’nin gündüz veya gece kolaylıkla fark edilmesini sağlıyor.
 
Yeni Far Sistemi;
Yeni Adaptif Bi-Xenon ön farlar, karanlıkta virajlı yolları daha iyi aydınlatmak için sürücünün direksiyon hareketlerine göre yön değiştiriyor. Ön aydınlatmayı optimize etmek için, ön far yıkayıcıları, ön farların üzerine biriken kar ve kiri temizlemeye yardımcı oluyor. Yeni Jeep Grand Cherokee’nin arka kısmı, daha geniş yeni LED aydınlatmalı arka stop lambalara, aerodinamik özellikleri arttırmak için daha geniş bir spoylere ve daha iyi arka görüş sağlamak için yeniden şekillendirilen bagaj kapağına sahip. Alt arka kısımda çift egzoz ucu, tüm Limited, Overland ve Summit modellerinde standart olarak bulunuyor.
 
İç Mekan; 
Yeni Summit modeli, kenarları sağlamlaştırılan ve Premium Natura Plus deri döşemeli ısıtmalı koltuklara, bakır - krom kaplamalara ve kaliteli ahşap vurgulara sahip olan daha lüks bir iç mekana sahip. TFT teknolojisine sahip ve tüm donanım seviyelerinde standart olarak sunulan, sürücünün ayarlayabileceği yeni 7 inç’lik çoklu görüntü ekranı, kişisel ayarların ve grafiklerin düzenlenmesine imkan sağlıyor. Tam bir hız göstergesi, navigasyon sistemi, Selec-Terrain sistemi, Quadra-Lift sistemi ve detaylı araç bilgileri, ileri düzeyli gösterge paneline entegre edilmiş.
 
ZF tarafından yeni geliştirilen 8 ileri otomatik şanzıman;
Yeni Jeep Grand Cherokee’nin yeni sekiz ileri otomatik vites kutusu, daha iyi yakıt ekonomisi, daha çabuk hızlanma ve daha yumuşak vites geçişi sağlıyor. Tamamen elektronik olan sekiz ileri otomatik vites kutusu, direksiyondan kumanda edilen vites değiştirme kulaklarını kullanarak düz vites kullanımını mümkün kılıyor ve çalışması esnasında harita değişimi gerçekleştirebiliyor. Özel koşullara yönelik 40’tan fazla olan bireysel vites haritası; yakıt ekonomisi, performans ve sürüş açısından vites kalitesini ve vites noktalarını optimize edilmesini sağlıyor. Sahip olduğu yazılım, uygun vites haritasını belirlemek için motor torku eğim derecesini, boylamsal veya yanal hızlanmayı, eğim değişikliklerini, sürtünme tespitini ve vites düşürme tespitini hesaba katıyor. Kontrol stratejisine entegre edilen ilave parametreler arasında araç hız kontrolü, elektronik denge kontrolü etkileşimi yer alıyor. Bu sayede neredeyse tüm sürüş taleplerinin performans ihtiyaçlarına göre ideal şekilde ayarlanan otomatik vites değişimi ortaya çıkarılmıştır.
 
3.0 litrelik Dizel V6 motor:
  • 4000 devirde 250 Beygir Gücü
  • Sekiz ileri otomatik vites kutusu ve Eco Mode teknolojisi verimliliği artırmaya yardımcı oluyor
  • 3500 kg’ye kadar çekme kapasitesi
  • Eco Mode’da CO2 emisyonunda %9 iyileşme 
  • Eco Mode’da yakıt tüketiminde %10 iyileşme 
  • Direksiyondan kumanda edilen vites değiştirme kulakları
Çekiş Kontrol Sistemleri;
Selec-Terrain çekiş kontrol sistemi, kar da dahil olmak üzere tüm koşullarla başa çıkabilmek için beş farklı model sunuyor. Çekiş, aynı zamanda Quadra-Trac II veya Quadra-Drive II 4WD sistemleri ile geliştiriliyor. Ayrıca, Jeep Quadra-Lift havalı süspansiyon, optimum sürüş performansı için beş farklı yükseklik ayarına sahip.
 
Güvenlik;
Yeni Grand Cherokee'de sunulmaya başlanan çarpışma etkisini azaltma özelliğine sahip “Önden Çarpışma Uyarısı”, öne dönük radar sensörünü kullanarak, araç başka bir araca çok yaklaştığında bu durumu tespit ediyor ve sürücünün aracın çarpışma yaşamasını önlemek için hangi eylemi gerçekleştirmesi gerektiğini belirlemesi konusunda uyarıyor. Çarpışmanın kaçınılmaz olduğunu belirlemesi durumunda, sistem:
1. Fren sistemini önceden dolduruyor.
2. Hem sesli hem de görsel ikazlarla sürücüyü uyarıyor.
3. Sürücünün hala bir eylemde bulunmaması durumunda “Panik Fren” devreye alıyor.
4. Sürücüye ilave tepki süresi sağlamak için 1.5 saniyelik sınırlı frenleme yapıyor.
5. Sürücü yeterince frenleme gerçekleştirmez ise, Gelişmiş Fren Desteği (ABA), kazayı önlemek yada etkisini azaltmak için frenlemeyi artırıyor. 
 
Yeni Jeep Grand Cherokee'de ileri düzey çoklu kademeli ön hava yastıkları, ön koltuk yan hava yastıkları, yan perde ön ve arka hava yastıkları ve sürücü tarafı şişirilebilir diz hava yastığı standat olarak sunuluyor.
 
Multimedya;
Geri görüş kamera sistemi’ne sahip yeni ParkView destek kamerası, geri vitese geçildiğinde dinamik mesafe çizgileri ile birlikte aracın arka görüntüsünü sunuyor. Yeni ve güncel Uconnect sistemi; klima ve radyo kontrolleri gibi tüm fonksiyonlara tam erişim için ilave düğmelerin yanı sıra, 8.4 inç’lik büyük bir dokunmatik ekrana sahip. Bluetooth bağlantısı, kesintisiz müzik yayınını ve sesli komutları mümkün kılan sistem, ayrıca USB girişine, SD kart okuyucuya, DAB Radyo’ya ve Uconnect sistemi üzerinde 3D grafikli Türkiye haritalı ve Türkçe konuşan navigasyona sahip.
 
Yeni Grand Cherokee Limited Standart Donanımlar;
  • 8 vitesli otomatik şanzıman
  • 18'' parlak alüminyum jantlar
  • LED gündüz lambalarına sahip Bi-Xenon HID Ön Farlar
  • Anahtarsız giriş ve çalıştırma
  • 8,4'' dokunmatik ekran, navigasyon ve UConnect ®
  • Deri döşemeli ısıtmalı koltuklar
  • Isıtmalı Deri Direksiyon
  • Dinamik sistemli ParkView™ Arka Görüş Kamerası.
  • Elektrikli bagaj kapağı
Yeni Grand Cherokee Overland, Limited donanımına ek olarak;
  • 20'' parlak alüminyum jantlar
  • Nappa Deri Döşemeli ve havalandırmalı ön koltuklar
  • Deri döşemeli gösterge paneli
  • Quadra-Lift havalı süspansiyon
  • Panoramik açılır tavan
  • DAB radyo ile birlikte Uconnect Smartouch Navigasyon 8.4'' dokunmatik ekran
  • Adaptif sabit hız kontrolü, Çarpışma önleme ve Kör nokta izleme özelliğine sahip FCW
Yeni Grand Cherokee Summit, Overland donanımına ek olarak;
  • Saten şeffaf kaplamalı 20'' parlak alüminyum jantlar
  • Natura Plus deri döşemeli koltuklar
  • Yüksek kaliteli tavan döşemesi
  • Adaptif Bi-Xenon ön farlar
  • Subwoofer hoparlörü ve 825 watt amplifikatör ile birlikte Harman Kardon 19 hoparlör
 
Yeni Grand Cherokee Türkiye Satış Fiyatları (30.06.2013)
 
Yeni Jeep Grand Cherokee Summit 3.0 250 HP      124.500 € + 3.269 TL
Yeni Jeep Grand Cherokee Overland 3.0 250 HP   119.500 € + 3.269 TL
Yeni Jeep Grand Cherokee Limited 3.0 250 HP       106.500 € + 3.269 TL
Yeni Jeep Grand Cherokee SRT 6.4 468 HP AWD  153.500 € + 10.271 TL
 
 

Son Güncelleme : 15 Temmuz 2013

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo