YENİ CİTROEN C4 PİCASSO İLE YENİ RENAULT SCENİC KARŞILAŞTIRMASI

Ototeknikveri     09 Mayıs 2013 12:05

Yeni Citroen Picasso ile Makyajlı Renault Scenic sıkı bir rekabetin içine girecek.

YENİ CİTROEN C4 PİCASSO İLE YENİ RENAULT SCENİC KARŞILAŞTIRMASI
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Günümüzde MPV'ler crossover ve SUV'lar tarafından iyice kuşatılmış olsalar da geniş ve ferah iç mekanları, yüksek oturma pozisyonları ve sundukları değişkenlik ile talep görmeyi sürdürüyorlar. Ülkemizde de özellikle kompakt segmentte yer alan MPV'ler yoğun ilgi görüyor. Genellikle 5 koltuklu ve 7 koltuklu olarak farklı versiyonlar halinde satılan MPV'ler arasında Ford C-Max ve Grand C-Max ile, Opel Zafira modeli ile, Renault Scenic e Grand Scenic modelleriyle, Peugeot 5008 ile ve Citroen'de Picasso ve Grand Picasso modelleriyle ilgi görüyor. Citroen Picasso'nun yeni kasasını piyasaya sunmaya hazırlanırken Renault'ta makyaj ile Scenic ailesini güncel tutmaya çalışıyor.

   

Citroen'in yeni geliştirdiği EMP2 (Efficient Modular Platform 2)  adlı platform zerinde yükselen yeni Picasso'nun ön bölümünde citroen logosunu barındıran iki ince kormajlı çizginin kenarlara kadar uzanarak ince led gündüz farların üzerinde sonlanması dikkat çekiyor. İnce ledlerin altında bulunan ön farlar ve büyük ön ızgara da şık tasarımlarıyla göz dolduruyor.Renault ise yeni Clio ile başlayıp Fluence ve Symbol ile devam eden yeni tasarım anlayışını Scenic'e de taşıyor. Makyajlı Scenic, yeni ızgara, far ve tampon tasarımlarıyla dikkat çekiyor.

   

Citroen C3 ve C3 Picasso'da da kullanılan büyük ön cama sahip yeni C4 Picassonun yan profilinde A sütunun iki ince direkten oluşmasıyla ortaya çıkan ön kelebek cam dikkat çekiyor. Görüşün daha iyi olmasını sağlayan bu bölgenin ve C sütunundaki camlı bölgenin, kapılara göre daha yukarıdan başlıyor olması aracın yan profilinin hareketli görünmesini sağlıyor. Yeni tasarımı sahip kapı tutamakları ve kapı yüzeylerindeki bükümlü bölge araca yandan bakıldığında dikkat çeken ayrıntılar oluyor. Yan profilden bakıldığında büyük camlar ile ferah bir iç mekanın habercisi olan Scenic’te kullanılan krom çıtalar ve parlak siyak yüzeyler şık ve elit bir görüntü sunuyor.  

   

Citroen Picasso'nun arka bölümü ise bagaj üstü spoiler, farklı bagaj kapağı tasarımı ve çift kare formlu arka farlarıyla öne çıkıyor. Renault Scenic'in arka bölümünde ise tavana doğru yükselen şeffaf zeminli farlar öne çıkarken bagaj kapağının dik yapısı araca farklılık katıyor. 

   

Kokpit tasarımıyla da ilgi çeken Picasso'nun orta konsolundaki 7 inçlik ekrandan Navigasyon ve multimedya sistemleri takip edilebilirken daha yukarıda yer alan 12 inçlik ekrandan ise sürüş bilgileri izlenebiliyor. Picasso'nun ön koltuklarında sunulan ayarlanabilir destek ayakların uzatılıp seyahat edilebilmesini sağlarken masaj fonksiyonlu ön koltuklardaki konforu arttıryor. Renault Scenic'in farklı tasarımıyla öne çıkan dijital gösterge paneli üzerinden, yol bilgisayarı, ses sisteminin özellikleri ve araç ile ilgili bilgiler takip edilebiliyor. Makyaj ile beraber yeni Scenic ve Grand Scenic'te Renault'un yeni R-Link adı verilen multimedya sistemi de sunulmaya başlanacak.

   

İç mekana geçildiğinde Citroen Picasso'nun bir önceki neslinde olduğu ferah ve modüler bir mekan ile karşılaşılıyor. Büyük cam tavan, ince direkler ve kelebek camlar sayesinde sağlanan ferahlık hissi, yüksek sürüş pozisyonu ve ön konsolun tasarımıyla daha da artıyor. MPV’lerin en büyük özelliği olan geniş ve ferah iç mekan kendisini Scenic’te de belli ediyor. Özellikle açık renk döşemeye sahip modeller oldukça ferah atmosferleriyle kullanıcılarını mutlu ediyor. 

   

Yeni Citroen Picasso selefindne 40 litre daha fazla olarak 537 litrelik bir bagaj hacmine sahip. Renault Scenic'in bagaj hacmi ise 437 litre.

   

Her iki aracın koltukları da katlandığından düz bir zemin elde edilebiliyor. 

KARŞILAŞTIRMANIN RESİM GALERİSİ İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ.

Son Güncelleme : 09 Mayıs 2013

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo