BMW'NİN YENİ eDrive TwinTurbo Hybrid TEKNOLOJİSİ

Ototeknikveri     27 Kasım 2014 02:50

Alman üretici Bmw Group Innovation Days 2014 adını verdiği teknoloji etkinliğinde yenilikçi hibrid sisteminin detaylarını açıkladı.

BMW'NİN YENİ eDrive TwinTurbo Hybrid TEKNOLOJİSİ
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Bmw Group Innovation Days 2014 etkinliğinde makyaj ile güncellenecek 3 serisi için yeni bir plug-in hibrid sistemi duyuran Alman üretici, ayrıca daha üst segmentte yer alan modellerinde yer vereceği yeni eDrive TwinTurbo Hybrid teknolojisini 5 GT modeli üzerinde tanıttı. BMW'nin Power eDrive artı TwinPower Turbo teknoloji olarak adlandırdığı bu yenilikçi sistem, geleceği plug-in hibrid sistemi olarak adlandırılıyor. Bu sistemde aracın üreteceği toplam gücün, üçte ikisi elektrikli güç sisteminden kalanı ise içten yanmalı motordan elde ediliyor. Güncel hibrid modellerin aksine elektrik motorunun gücü daha fazla olduğından, elektrik ağırlıklı hibrid sisteme sahip olacak Power eDrive artı TwinPower Turbo teknoloji bu sayede içten yanmalı motorlara olan gereksinimi azaltacak.

 

BMW'nin yeni Power eDrive artı TwinPower Turbo teknolojisinde, arka asta yer alan elektrik motoru asıl itiş gücünü sağlayacak. Aracın ön aksında yer alacak daha küçük bir elektrik motoru ise gerektiğinde dört tekerlekten çekişe imkan vererek sürüş güvenliğini arttıracak. İçten yanmalı motor ise araçta birden fazla göreve sahip olacak. Ani ivmelenme gerektiğinde aracın tahrik edilmesine destek olacak içten yanmalı motor, araçta yer alan akülerin seyir esnasında şarj edilmesini de sağlayacak. Kapasitesi 20 kWhE yükseltilen lityum iyon bataryalar ise aracın emsiyonsuz bir şekilde 100 km yol almasını sağlayacak. İçten yanmalı motor ile birlikte toplam 595 km'lik bir menzile sahip olacak araç toplam 680 hp güç ve 1015 Nm tork değerine sahip olacak.

Son Güncelleme : 27 Kasım 2014

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo