YENİ PASSAT'IN GÜÇLÜ 2.0 TDI DİZEL MOTORUNUN TÜM DETAYLARI

Ototeknikveri     01 Aralık 2014 09:37

Yeni nesil Passat'ta 240 hp'lik 2.0 TDI dizel motora yer veren Volkswagen, ayrıca bu motorun 272 hp güç üreten farklı bir versiyonunu daha geliştirdi.

YENİ PASSAT'IN GÜÇLÜ 2.0 TDI DİZEL MOTORUNUN TÜM DETAYLARI
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni Passat’ta ilk kez görev alacak 4000 devirde 240 hp güç üreten 2.0 litrelik TDI dizel motor bugüne kadar Volkswagen tarafından piyasaya sürülen en güçlü dört silindir turbo dizel direkt enjeksiyonlu motor olmasıyla dikkat çekiyor. 2.0 litrelik hacimden yüksek verim elde etmek isteyen Volkswagen bu motor için, bir yüksek basınç bir de düşük basınçlı turbocharger içeren kompakt bir çift turbo modülü geliştirdi. 3.8 bara kadar sıkıştırma basıncını destekleyen modülün haricinde, silindir krank muhafazası, krank mili, bağlantı biyelleri ve pistonlar 200 bar yüksek yanma basıncına dayanıklı şekilde üretildi. Tüm bunlara ek olarak, yeni bir yüksek performans silindir başlığı da ilk kez bu motor ile birlikte kullanılmaya başlandı. Bir başka yeni özellik de, piezo enjektörlü yeni bir enjeksiyon sistemi geliştirilmiş olması. Bu yakıt enjeksiyon sistemi 2500 bara kadar olan enjeksiyon basınçlarına imkan verebiliyor. SCR sisteminin kullanılması sayesinde gelecekteki EU-6 emisyon standardına (Avrupa emisyon standartları) uyumluluk garanti altına alınırken, düşük motor hızlarında konforu arttırmak amacıyla, Volkswagen yeni bir teknolojiye daha imza attı. 2.0 TDI modelinin vites kutusunda centrifugal pendulum absorber adı verilen bir tür ayarlı kütle sönümleyici (harmonik soğurucu, titreşimi azaltmak için görev yapan bir araç) kullanılıyor. Bu sistem yakıt tasarrufuna katkı sağlıyor.

 

Yeni 2.0 TDI, sedan karoserli Passat’ın maksimum olarak 240 km/s hıza ulaşabilmesini ve station karoserli Passat’ların ise saatte 238 km hıza çıkabilmesini sağlıyor. 240 hp güç üreten 2.0 litrelik dizele sahip Passat ve Passat Estate (station), 4MOTION adlı dört tekerlekten çekiş sistemi ve 7 kademeli çift kavramalı şanzıman (7 DSG) ile donatılıyor. Yüksek performanslarına göre oldukça düşük yakıt tüketimine imza atan araçlardan sedan Passat 100 km’de 5.3 litre, Passat Estate ise 100 km’de 5.4 litre yakıt tüketiyor. Araçların CO2 emisyonu ise sırasıyla 139 ve 140 gr/km.

 

Yüksek performanslı yepyeni 2.0 TDI dizel motor (272 hp çift turbo)

Yeni Passat’ta bulunan ve çığır açan 240 hp’lik 2.0 TDI dizel motor, dizel motorlar arasında her bir litre silindir hacmi için 120 hp güç yoğunluğu ile en üst sıraya oturuyor. Ancak Volkswagen bununla da yetinmeyerek 200 kW/272 hp gücünde bir prototip motor geliştirdi. Modüler dizel sisteminde böyle yüksek performanslı bir motor, iki aşamalı şarj sağlayarak, elektrikle enerji sağlanan üçüncü bir kompresör ile uygulanabilir hale getirildi. 272 hp prototipinde Volkswagen aynı zamanda çift turbo sistemin şarj basıncını ve sabit basınçlı püskürtme sisteminin enjeksiyon basıncını da arttırdı. Diğer modifikasyonlar arasında değişken bir valf mekanizması ve yakıt değişimi döngüsünde iyileştirmeler de var. 

Son Güncelleme : 01 Aralık 2014

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo