Subaru Outback’e EuroNcap'ten beş yıldız

Ototeknikveri     05 Aralık 2014 11:07

Subaru Outback Avrupa Yeni Araç Değerlendirme Programı’ndan* (Euro NCAP) 5 tam yıldız aldı.

Subaru Outback’e EuroNcap'ten beş yıldız
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni Outback’e Euro NCAP Güvenlik Testi’nden Tam Not

SUV kategorisinde yeni nesil güvenlik anlayışını temsil eden Subaru Outback Avrupa Yeni Araç Değerlendirme Programı’ndan* (Euro NCAP) 5 tam yıldız aldı. EyeSight sürücü yardım teknolojisine sahip Subaru Outback, 2.0 Boxer dizel 2014 genel güvenlik testinde en yüksek puanı alarak dünya çapında en güvenilir otomobiller arasında yer aldığını bir kez daha kanıtladı. Yeni nesil “EyeSight” sürücü yardım teknolojisi, daha da zorlaşan “Güvenlik Desteği” performansı testinde de yüksek puan elde etti.

Piyasaya çıktığı 1995 yılından bu yana performans, konfor ve üstün güvenlik özellikleri ile pazarda her zaman fark yaratan Subaru’nun yeni Outback modeli 2014 yılının en güvenli SUV’u unvanını kazandı. Çarpışma güvenlik performansı testlerinin yanı sıra yayaların baş ve ayaklarının korunması testlerinden de birincilikle çıkan Outback, Euro NCAP’tan 5 Yıldız aldı.

Yeni Outback “Yetişkin Yolcu Koruması”, “Çocuk Yolcu Koruması”, “Yaya Koruması” ve “Güvenlik Desteği” alanlarında yapılan testlerde en iyi sonuçları elde etti. Tüm kritik vücut bölgelerini en iyi şekilde koruyan sistemi sayesinde Outback, yan etki bariyer testinde en yüksek puanları elde etti. Ön koltuk ve başlıkları ile arka korumaların geometrik değerlendirmesi; herhangi bir arkadan çarpışma durumunda boyun incinmelerine karşı çok iyi koruma sağladığını kanıtlamış oldu.

Yeni Outback, dinamik çarpışma testlerinde ise 1.5 yaşındaki test mankenini tam korumasıyla en yüksek puanı aldı. Aracın tamponu ise yayaların bacaklarını en iyi şekilde koruduğunu ispatladı.

Avrupa’nın en güvenli SUV modelleri arasında

Tüm modellerde standart özellik olan Sürekli Simetrik Dört Çeker sistemi, EyeSight sürücü yardımı ve X-Mode sayesinde, yeni Outback bugüne kadar en iyi donanımlı versiyon olmanın yanı sıra Avrupa’daki SUV modelleri arasında en güvenli yeniliklere sahip araç olarak da öne çıkıyor.

Subaru mühendisleri tarafından tasarlanan EyeSight Sürücü Yardım Teknolojisi, Sürekli Simetrik Dört Çekerin tanıtımından bu yana Subaru’nun çarpışma önleyici alandaki en büyük adımını temsil ediyor. Yeni nesil EyeSight versiyonu, önleyici güvenlik ve sürücü yükünü azaltma özelliklerini daha da ileriye taşımak için yaklaşık %40 oranında görüş açısının artırıldığı tamamen yenilenmiş stereo kameralara sahip.

Subaru EyeSight otonom fren sistemi, şehir içi sürüşlerde düşük, orta ve yüksek hızlarda çalışma özelliğine sahip.

Sürücü ve yolcular “Araç Dinamikleri Kontrolü” ile tam koruma altında

Hava yastıkları ön koltuklarda yer alırken; sürücünün dizleri ve yanlarında gövde ve perde koruması bulunuyor. Bu güvenlik özellikleri tüm modellerde standart olarak sunulan VDC (Araç Dinamikleri Kontrolü) ile daha da güçlendirilerek yeni Outback’in etkileyici derecede güvenli bir araç olmasını sağlıyor.  

Subaru’nun tüm modellerinde kullanılan halka şekilli güçlendirme çerçevesi, tüm yönlerden gelebilecek darbelere karşı koruma sağlıyor. Aracın içindeki tüm yolcular, sütunları halka şeklinde sarıp ön/arka kapı arasındaki açıklıkları güçlendiren halka şekilli iskelet tarafından korunuyor. Güvenli gövde yapısı düşüncesi temel alınan yeni Outback'de, çarpışma sırasında enerji emiliminin dengeli bir şekilde yapılabilmesi amacıyla gövdenin tüm kısımlarının sağlamlığı ve dayanıklılığı arasında bir denge kuruluyor. 

 *Euro NCAP, Avrupa devletleri ve Avrupa takip ve tüketici kuruluşları tarafından oluşturulan bağımsız bir ajanstır. 1997 yılından beri yeni araç güvenlik performanslarını değerlendirmektedir.

Son Güncelleme : 05 Aralık 2014

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo