YENİ MERCEDES GLE COUPE'NİN TEKNİK ÖZELLİKLERİ VE DETAYLARI

Ototeknikveri     10 Aralık 2014 09:26

Mercedes, yeni büyük coupe SUV modeli olan GLE Coupe'nin teknik bilgilerini ve tüm detaylarını aracın resmi fotoğrafları ile birlikte yayınladı.

YENİ MERCEDES GLE COUPE'NİN TEKNİK ÖZELLİKLERİ VE DETAYLARI
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Mercedes'in marka için bir çok yeniliği barındıran modeli GLE Coupe, Alman üretici tarafından resmi olarak duyuruldu. Markanın ilk coupe formlu SUV modeli olmasının yanında, AMG Sport adı verilen donanım seviyesine sahip ilk model olması ve aynı zamanda Mercedes'in geçtiğimiz günlerde açıkladığı yeni isimlendirme yönteminin uygulandığı ilk yeni model olması ile öne çıkan GLE Coupe, tasarım olarak ise Alman firmanın yeni çizgilerine sahip. Önden bakıldığında Mercedes'in yeni tüm modellerinde yer bulmaya başlayan far ve ızgara tasarımına sahip olduğu görülen yeni GLE Coupe'ye arkadan bakıldığında ise özellikle far bölümünde S Serisi Coupe'den yoğun izler taşıdığı görülüyor.

CLA ve CLA modellerinden sonra coupe formlu yapıya sahip üçüncü dört kapılı model olma özelliğini de taşıyan araca yandan bakıldığında geriye doğru alçalan tavan yapısı sportif görünümü destekliyor. İç mekanında da mevcut ML modeline benzer hatları dikkat çektiği araçta, hareket edebilen multimedya ekranı dikkat çekiyor. 

İlk olarak üç farklı motor seçeneği ile tercih edilebilecek yeni GLE Coupe'deki alternatiflerin güçleri 258 hp ile 367 hp arasında değişecek. İlk ve tek dizel seçenek olacak GLE 350 d 4MATIC aracın giriş seviyesini oluşturacak. Tamamı dört tekerlekten çekiş sistemine sahip bu versiyonlardan GLE 350 d 4MATIC 258 hp güç ve 1.600 devirde ürettiği 620 Nm tork değerine sahip. Diğer alternatif olan GLE 400 MATIC'te ise 332 hp güç ve 1.400 devirde 480 Nm tork üreten 3.0 litrelik V6 benzinli motor görev alacak. En üst noktada yer alan GLE 450 AMG ise 367 hp güç ve 1.400 devirde 520 Nm tork üreten çift turbolu 3.0 litrelik V6 benzinli motor ve 9 ileri oranlı otomatik şanzıman birlikteliğine sahip olacak. Yeni GLE Coupe'nin resmi fotoğraflarını aşağıdaki galeri linkinden ulaşabilirsiniz.

 

Mercedes GLE Coupe fiyatı belli oldu

Son Güncelleme : 09 Haziran 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo