Kış lastiği uygulamasıyla stoklar tükendi

Ototeknikveri     12 Aralık 2014 03:01

Türkiye genelinde kış lastiği uygulaması 1 Aralık itibariyle başlarken, kış lastiği satışları Kasım ayında önceki aya göre iki kat arttı.

Kış lastiği uygulamasıyla stoklar tükendi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Kış lastiği uygulaması başladı, stoklar tükendi

Türkiye genelinde kış lastiği uygulaması 1 Aralık itibariyle başlarken, kış lastiği satışları Kasım ayında önceki aya göre iki kat arttı. İnternetten alışverişin favori adreslerinden Hizlial.com’un satış verilerine göre, 2014 yılı itibariyle kış lastiği satışlarının yüzde 30’u Kasım ayında gerçekleşti. Kış lastiğine en fazla talebin olduğu üç il ise yüzde 32 ile İstanbul, yüzde 10 ile Ankara ve yüzde 7 ile Konya oldu.

Türkiye genelinde kış lastiği uygulaması 1 Aralık itibariyle başlarken, kış lastiği stokları Kasım ayında tükenme noktasına geldi. İnternetten alışverişin favori adreslerinden Hizlial.com’un satış verilerine göre, sürücülerin kış koşullarında daha fazla güvende olmasını sağlayan kış lastiklerinin en fazla satın alındığı üç il İstanbul, Ankara ve Konya.
Çok sayıda kış lastiği markasını tüketiciyle buluşturan Hizlial.com’da, Kasım ayında kış lastiği satışları Ekim ayına göre iki kat arttı. 2014 yılı itibariyle kış lastiği satışlarının yüzde 30’u Kasım ayında gerçekleşti. Satışların yüzde 32’si İstanbul’da, yüzde 10’u Ankara’da, yüzde 7’si ise Konya’da yapıldı.

Kış lastiği hayat kurtarıyor

Bazı tüketiciler kış lastiğini kar lastiği ile karıştırarak kış lastiğinin karlı havalarda kullanılması gerektiğini düşünse de, sıcaklığın 7 derecenin altına düştüğü tüm koşullarda, sulu karda, buzda, don bölgelerinde hatta ıslak asfaltta kış lastikleri araçların daha güvende olmasını sağlıyor.

Türkiye’de şehirlerarası karayollarını kullanan kamyon, çekici, tanker, otobüs, minibüs, kamyonet ve A türü yetki belgelerine sahip otomobillerde her yıl 1 Aralık ile 1 Nisan tarihleri arasındaki dört aylık dönemde kış lastiği kullanılması zorunlu. Standart lastiklerin aksine düşük sıcaklıklarda sertleşmeyen kış lastikleri, yolda daha iyi bir tutuşa sahip ve daha kısa mesafede aracın durmasını sağlayarak sürüş güvenliğini artırıyor.

Hizlial.com Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Kaan Dönmez, “Kış lastiği uygulamasının başladığı 2012 yılından bu yana bu ürünlerin Hizlial.com’da arama oranının çok hızlı bir şekilde arttığını gördük. Ancak, satın alma hızı düşüktü. 1 Aralık tarihi yaklaştıkça satışlarda patlama yaşandı. 1 Aralık sonrasında da talep devam ediyor. Özellikle kış şartlarının ağırlaşmasıyla bu talebin daha da artacağını düşünüyorum” dedi.

Son Güncelleme : 12 Aralık 2014

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo