YENİ SKODA SUPERB'İN TÜM DETAYLARI VE İÇ MEKANI

Ototeknikveri     12 Aralık 2014 05:41

Skoda'nın yaptığı etkinlikte, kamuflajlı olarak test edilen yeni jenerasyon Superb'in iç mekan görüntüleri de ortaya çıktı

YENİ SKODA SUPERB'İN TÜM DETAYLARI VE İÇ MEKANI
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni model atağını yavaşlamadan sürdüren Skoda, amiral gemisi Superb'in yeni jenerasyonunu, etkileyici tasarımı ve MQB platformu sayesinde kazandığı yenilikçi teknolojisi ile tüm zamanların en iyi Skoda'sı olarak nitelendiriyor. Önümüzdeki yılın Şubat ayının ortasında resmi olarak tanıtılacak olan yeni nesil Superb, Batı Avrupa'da yapılan son testleri sırasında basına da tanıtıldı. Çek üreticinin model gamının en üstünde yer almayı sürdürecek yeni nesil Superb, yeni tasarım dili, yeni oranları, iç hacmi, yenilikçi teknolojileri, sürüş dinamikleri ve kalitesi ile artık orta sınıfın üst segmentinde yer almayı hedefliyor. 

Yeni üçüncü nesil Skoda Superb geliştirilmiş bir paketi ile yüksek bir işlevsellik sunuyor. İç hacmi ve bagaj kapasitesi bir kez daha arttırılan Superb bu sayede segmentinin çıtasını daha da yukarılara taşıyor. Güncel modelin 4.83 metrelik uzunluğu ve 2.76 metrelik aks mesafesine karşın boyunda 3 cm ve aks mesafesinde 8 cm artış kaydedilen yeni Superb, böylece 4.86 metrelik uzunluk ve 2.84 metrelik aks mesafesi değerlerine ulaşmış. Kardeşi Vw Passat gibi MQB platformda yükselen yeni Superb, artan bagaj hacmi ile de iddialı. Öncüsünde yer alan çift şekilde açılabilen bagaj kapağına veda edilen yeni Superb 625 litrelik bir bagaj hacmini kullanıcılarına sunuyor. Bu hacim koltukların yatırılması ile 1.760 litreye kadar yükselebiliyor. 2001 yılından bu yana yollarda olan ve şimdiye dek 700.000 adedi aşan satış rakamına ulaşan Superb, yeni nesliyle, konfor, bilgi-eğlence ve bağlantı, güvenlik, çevrecilik, tüketim ve performans açılarında en iyi değerleri vaat ediyor. 

Mart ayında yapılacak Cenevre Otomobil Fuarı'nda resmi olarak tanıtılacak ve 2015'ın ortalarından itibaren pazardaki yerini alacak yeni Superb'de güçleri 120 hp ile 280 hp arasında değişen motorlar görev alacak. 125 hp güç üreten 1.4 litrelik TSI motorun benzinlilerde giriş seviyesini oluşturmaya devam edeceği Superb'de, yeni nesil Passat'da olduğu gibi 1.4 litrelik TSI ile birlikte görev yapan bi elektrik motorundan oluşan hibrid sistem de sunulacak. Yeni Superb'in merakla beklenen dizel cephesini ise 120 hp güç üreten 1.6 litrelik dizel ile 150 hp ve 190 hp alternatiflerine sahip 2.0 litrelik TDI dizeller oluşturacak. Yakıt tüketimi konusunda da oldukça iddialı olacak yeni Superb, ortalama 3,7 litrelik tüketim değerlerine ulaşabilecek. Araçta önden çekiş veya dört tekerlekten çekiş sistemi alternatfilerinin haricinde 6 ileri manuel veya 7 ileri DSG otomatik şanzıman alternatifleri sunulacak.

Yeni Superb, şu an için kamuflajlarla gizlenmiş olsa da dış tasarımında VisionC adlı konseptten izler taşıyacağı belli oluyor. Test sırasında yapılan çekimler sırasında ortaya çıkan görüntülerden ise aracın iç mekanında ve konsol tasarımında güncel Octavia ile benzerliklerin olacağı görülüyor. Orta konsolda yer alan havalandırma menfezleri, multimedya ekranı ve gösterge tablosunun yanında direksiyon simidi ve vites kolu da bu benzerliğe işaret ediyor. Yeni Superb'in kamuflajlı testi sırasında çekilen ve bir çok resimden oluşan geniş galeriye aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Son Güncelleme : 12 Aralık 2014

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo