YENİ FORD C-MAX AİLESİNİN GÜVENLİK TEKNOLOJİLERİ

Ototeknikveri     12 Aralık 2014 08:38

Ford, yeni C-Max ailesinde, aktif park asistanı, çapraz trafik uyarı, parktan çıkış, şehir içi aktif güvenlik, aktif frenleme ve adaptif hız sabitleme gibi güvenlik donanımlarına yer verecek.

YENİ FORD C-MAX AİLESİNİN GÜVENLİK TEKNOLOJİLERİ
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni C-MAX ailesi, sürücüleri, park esnasından ufak çizilme ve darbelerin yanında, yüksek hızlarda meydana gelebilecek kazalardan koruyan ileri Ford teknolojileri ile donatılıyor. Ford’un aktif park asistanı sistemi uygun park alanı boyutlarını belirliyor ve tek düğme ile sürücünün sadece paz ve fren pedallarını kontrol ederek aracını düzgün bir şekilde park etmesine yardımcı oluyor. Yeni C-MAX ve Grand C-MAX, Dikey Park sistemi ile ve aracın arkasında yer alan iki yeni ultrasonik sensörle sunuluyor. Dikey Park sistemi sürücülere, araçlarını diğer araçlarla yan yana park etmelerinde yardımcı oluyor. Ekstra sensörler ise sürücülere park alanından çıkarken daha fazla manevra yeteneği kazandıran iki yeni teknoloji ile geliyor.

 

Cross Traffic Alert sürücüleri park esnasında yaklaşan başka bir araç olup olmadığına dair uyarıyor. 40 metre çapında bir radarla çalışan alarm sistemi, her yönden yaklaşan araçları tespit edip haber veriyor. 


Park-Out Assist ise sürücülere paralel bir park alanından çıkarken yardımcı oluyor. Sürücü sağ ya da sol seçimi yaptıktan sonra sistem çalışıyor ve sürücüye sadece gaz ve freni kullanmak kalıyor. 

Ford aynı zamanda Active City Stop adını verdiği çarpışma önleyici sistemini de C-MAX ailesinde sunuyor. Bu sistem aracın önündeki sensörler aracılığı ile yaklaşan araçları ve hızlarını tespit ediyor. Çok riskli durumlarda sistem motor devrini düşürüp freni devreye sokabiliyor ve çarpışma etkisini azaltıyor. Yeni C-MAX’ın bu en son sistemi, saatte 30 km/s altındaki hızlarda devreye giren öncüsünün aksine artık 50 km/s’ye kadar olan hızlarda devreye giriyor.


Araçta sunulacak olan Active Braking sistemi de Active City Stop sistemine benzer bir şekilde çalışıyor ve saatte 8 km/s ile 180 km/s arasındaki hızlarda devreye giriyor. Sistem otoban ve benzeri mecralardaki yüksek hızlarda sürücüye uyarı veriyor ve gerekirse freni devreye sokuyor.


Ford’un Adaptif Hız Sabitleme (Adaptive Cruise Control) teknolojisi de yeni C-MAX’lerde yer alıyor. Bu teknoloji, önde seyreden araç, sabitlenen seyir hızından daha yavaş gitse bile, bu araçla olan aradaki mesafeyi otomatik olarak ayarlıyor. Sistemin kullanılmadığı durumlarda da aktif olabilen mesafe göstergesi, sürücülere öndeki araçla aralarında bırakmak istedikleri mesafeyi belirleme şansı sunuyor. Sürücü daha fazla yakınlaşmak istediğinde sistem gri, sarı ve kırmızı olmak üzere 3 aşamalı bir uyarı veriyor. 

Son Güncelleme : 12 Aralık 2014

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo