VOLVO DRIVE-E 3 SİLİNDİRLİ MOTORLARINI RESMİ OLARAK DUYURDU

Ototeknikveri     12 Aralık 2014 10:16

İsveçli üretici Drive-E teknolojisiyle geliştirdiği 4 silindirli motorlardan sonra, üç siliniirli motorlar da üreteceğini resmi olarak duyurdu.

VOLVO DRIVE-E 3 SİLİNDİRLİ MOTORLARINI RESMİ OLARAK DUYURDU
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

6, 5 ve 4 silinidirli motor konusunda uzun yıllardır çalışmalar yapan ve en son modellerinde yeni Drive-e teknoljisine sahip 4 silindirli motorlara üst model gruplarında yer vemeye başlayan Volvo, alt modelleri içinde yeni motor hazırlıklarında. Güncel S60, V60, V40 ve V40 Cross Country modellerinde, Ford raflarından alınan 1.6 litrelik turbo benzinli ve dizel motorlara yer veren İsveçli üretici, Alman üreticinin 1.5 litrelik motorlara geçiş hazırlıklarına başlamasına paralel olarak, kendi motorlarını geliştirme konusunda uzun süredir çalışıyordu. Beklenen açıklama ise geçtiğimiz gün Volvo'nun resmi medya sitesinden yapıldı.

İsveçli firma, Drive-e teknolojisine sahip 3 silindirli motorların önümüzdeki yıllarda kullanılmaya başlanacağını duyurdu. 60 serisi araçlarda görev yapacağı belirtilen bu motorların 180 hp'ye kadar güç çıkışına sahip olacağı belirtiliyor. Markanın yeni 2.0 litrelik dizel ve benzinli motorlarını geliştirdiği Drive-e teknolojisinin yeni bir boyuta geçmesini sağlayacak 3 silindirli motorlar, yüksek konfor, performans ve verimlilik vaat ediyor. Bu motorların bir diğer önemli avantajı da dört silindirli Drive-e motorlar ile aynı bantta üretilebilecek olmaları. Volvo yetkilileri, yeni ölçeklenebilir platform mimarisi olan CMA'da yükselecek yeni 60 serisinin, bu üç silindirli Drive-e motolar ile Euro7 emisyon standartlarını karşılayabileceğiniin altını çiziyor. 

2.0 litrelik benzinli motordan üç turbo ile 450 hp güç elde etmeyi başaran Volvo, motor teknolojisinde ulaştığı bu tecrübeyi, üç silindirli motorlarda da kullanacak. 2.0 litrelik dizel motordan 225 hp güç değerine ulaşan Volvo'nun yeni üç silinidirli motorlarının güncel 2.0 litrelik 4 silindirli motorların bir silinidirinin devre dışı bırakılarak elde edilmesi ve bu nedenle 1.5 litrelik hacme sahip olması bekleniyor. Bu motorlar için 180 hp değerini açıklayan Volvo'nun bu gücü üç silinidirli benzinli üniteden alması beklenirken, yeni üç silindirli dizel motorun, güncel 2.0 litrelik dizeller gözönüne alındığında 140 hp hatta 170 hp'ye ulaşma potansiyeli bulunuyor. Yeni üç silinidirli Drive-e motorların, en erken 2016 veya 2017 yılında tanıtılması beklenen yeni nesil S60 ile hayat bulması bekleniyor. V40 ve V40 Cross Country modellerinde de kullanılmasına kesin gözüyle bakılan bu yeni motorların, ikinci jenerasyon XC60'ta da görev yapması ihtimaller arasında. Yeni üç silinidirli Drive-e motorların resimlerine aşağıdaki galeri linkinden ulaşabilirsiniz.

Son Güncelleme : 13 Aralık 2014

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo