4 YILDIZLI YENİ MİNİ COOPER'A EURONCAP'TEN ÖDÜL

Ototeknikveri     15 Aralık 2014 09:27

Yeni Mini Cooper, “The Pedestrian Warning with City Braking Activation function” adlı yaya uyarılı şehir içi trafik otomatik fren sistemi ile 2014 Euro NCAP Advanced ödülüne layık görüldü.

4 YILDIZLI YENİ MİNİ COOPER'A EURONCAP'TEN ÖDÜL
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Premium küçük araba segmentinde, sadece eğlenceli sürüşte değil aktif güvenlik alanında da segmentinin lideri olmayı hedefleyen yeni Mini Cooper, Euro NCAP güvenlik testlerinde dört yıldız alarak hayal kırklığı yarattı. Yetişkin korumada yüzde 79, çocuk korumada yüzde 73, yaya korumada yüzde 66 ve güvenlik yardımcıları bölümünde yüzde 55 başarı elde eden Mini beş yıldıza ulaşmayaı başaramadı. Ancak Mini, bu durumu telafi edercesine bağımsız güvenlik testi kuruluşu tarafından verilen, 2014 Euro NCAP Advanced ödülünü “The Pedestrian Warning with City Braking Activation function” yaya uyarılı şehir içi trafik otomatik fren sistemi ile aldı. Sistem, yeni 3 kapılı MINI ve yeni 5 kapılı MINI'de opsiyonel olarak bulunan Driving Assistant paketinin bir parçası. Bu asistan paketi uzmanlar tarafından şehir trafiğinde kaza riskini azaltan çığır açan bir inovasyon olarak değerlendiriliyor.

 

Euro NCAP Advanced ödülü 2010'dan beri veriliyor. Avrupa hükümetleri, otomobil kulüpleri ve sigorta şirketleri tarafından desteklenen ödül aktif güvenlik ve yolcu koruma alanlarında büyük ilerleme kat eden ve yenilik getiren kurumlara veriliyor. Ödül özellikle çığır açan, alışılmadık sistemlere odaklanıyor ve Euro NCAP çarpma testlerinde konulan kriterleri aşan araçlara veriliyor. 

 

MINI “The Pedestrian Warning with City Braking Activation function” yaya uyarılı şehir içi trafik otomatik fren sistemini pazardaki çıkışıyla birlikte tanıtmaya başladı ve bu sistemi premium küçük araba segmentindeki modelin  özel donanım seçenekleri arasına koydu. MINI 3 kapılı ve MINI 5 kapılı tüm model varyasyonlarında bulunan “Driving Assistant” opsiyonu “active cruise control”, “high beam assistant”, “road sign detection” ve “collision warning with city braking function” gibi sürüş yardımı sistemleriyle entegre edilmiş. Bu fonksiyonel çeşitlilik “Driving Assistant” sistemini MINI'nin konforunu ve güvenliğini arttıran çekici bir özellik yapıyor. 

 

Euro NCAP ödülünü “The Pedestrian Warning with City Braking Activation function” yaya uyarılı şehiriçi trafik otomatik fren sistemi saatte 10 km/s ile 60 km/s arasındaki hızlarda aktive oluyor. Arka aynasındaki camın üzerine yerleştirilmiş kameradan aldığı bilgileri kullanan sistem kamera görüntülerini analiz ederek bir yayaya çarpma riski oluşan durumlarda sürücüyü uyarıyor. Sürücü yönetim panelindeki ekrandan ilk etapta görüntülü uyarı alıyor, ikinci aşamada sesli uyarı da devreye giriyor, aynı zamanda fren daha hızlı yanıt verecek şekilde ayarlanarak aracın hızı düşürülmeye çalışılıyor. Bu özellik aracılığı ile çarpışma riski önemli oranda düşürülüyor. Otomatik fren sayesinde, bir çarpışma gerçekleşse bile bunun şiddeti oldukça düşük gerçekleşiyor. 

 

Yaya uyarılı şehiriçi trafik otomatik fren sisteminin verimliliği Euro NCAP test laboratuarları tarafından geniş testlere tabi tutuldu ve onaylandı. Bu da sistemin Euro NCAP Advanced award 2014 ödülünü almasında temel neden oldu. 

Son Güncelleme : 15 Aralık 2014

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo