YENİ OPEL CORSA, 2015'TE TÜRKİYE'DE

Ototeknikveri     17 Aralık 2014 05:54

Resmi tanıtımı bu yıl sonunda yapılacak olan yeni nesil Opel Corsa, 2015'te ülkemizde olacak.

YENİ OPEL CORSA, 2015'TE TÜRKİYE'DE
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni nesil Corsa ile ilgili bir çok haberin ortaya çıkmasının ardından, Opel'de 5. jenerasyon olan Corsa E ile ilgili açıklamalar yaptı. Frankfurt'un güneybatısında yer alan Palatinate bölgedesinde Opel mühendisleri tarafından yapılan testler sırasındaki görüntüleri yayınlanan araç, yeni 1.0 litrelik Ecotec motora ve yeni geliştirilen 6 ileri oranlı manuel şanzımana sahip. Yeni modelin hem beş hem de üç kapılı versiyonlarının yer aldığı testler sırasında, güncel model olan Corsa D'nin 100 hp güç üreten 1.4 litrelik atmosferik ve 120 hp güç üreten 1.4 litrelik turbo motorlara sahip versiyonları da karşılaştırma amaçlı yer aldı. Opel mühendisleri, testler sınucunda, yeni nesildeki ilerlemenin belirgin hissedildiğini, bunda yeni direksiyon ve şasi sisteminin büyük pay sahibi olduğunun altını çiziyor. Opel, yeni Corsa'da, Sport ve Comfort olmak üzere iki farklı şasi seçeneğinin yanında, ayarları optimize edilerek geliştirilen direksiyon sistemine de yer verecek. Yeni Corsa'da görev yapacak 1.0 litrelik Ecotec ünite ise 115 hp gücünün yanında, üç silindirli olmasına rağmen düşük ses ve titreşim vaat edtmesiyle öne çıkıyor. Yeni nesil Corsa'nın Ekim ayında yapılacak Paris Otomobil Fuarı'nda sergilenmesinin ardından, 2015 yılında da ülkemizde olacağı belirtiliyor.
 
 
Opel Türkiye'nin konu ile ilgili basın bülteni;
 
Opel’in kompakt sınıf temsilcisi Corsa, üç silindirli yeni nesil 1.0 litrelik motoru ile tam not aldı.
 
Opel’in satış stratejisinin kilit oyuncu olan Corsa yeni nesil motorunun yanında iç ve dış tasarımında önemli değişiklikler görecek. 
 
Satış Rekortmeni Corsa 8 yıllık kariyerini tamamlayarak 5. Nesle, modern tasarımı, yeni nesil 3 silindirli turbo motoru ile adım atacak. 1.0 litrelik direkt benzin püskürtmeli Ecotec motor, 115 beygirlik güce ve yeni altı ileri manuel şanzıman seçeneğine sahip. 3 silindirli motorlar arasında “en sarsıntısız ve en sessiz” özelliğiyle iddialı. 5. Nesil Corsa sürüş konforu, yakıt tüketimi, hafifliği ve esnekliğiyle gelecek yıl Türk tüketicisinin beğenisine sunulacak. Yeni Corsa’nın resmi tanıtımı Ekim ayında gerçekleşecek Paris MotorShow’da yapılacak.

Son Güncelleme : 17 Aralık 2014

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo