YENİ 2015 FORD S-MAX'IN TASARIMI, İÇ MEKANI VE DETAYLARI

Ototeknikveri     18 Aralık 2014 02:37

Ford'un şık ve sportif tasarımı ile ilgi gören büyük MPV modeli S-Max'ın yeni nesli özellikleri ile dikkat çekiyor.

YENİ 2015 FORD S-MAX'IN TASARIMI, İÇ MEKANI VE DETAYLARI
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Orijinal versiyonunun ruhunu koruyacak olan, Avrupa genelinde gelecek yıl piyasaya çıkması beklenen yeni S-MAX, stil, sürüş keyfi ve genişlik, esneklik ve yakıt verimliliğinden ödün vermeden yeni geliştirmeler sunuyor. Ford Avrupa, Orta Doğu ve Afrika’dan Sorumlu Başkan Yardımcısı Stephen Odell, yeni S-MAX ile ilgili yaptığı açıklamada “S-MAX Avrupa çapında müşterilerimizin bam tellerini titretti, çok heyecanlandırdı. Daha geniş bir alana ve pratikliğe ihtiyacı olan, kendini sıradan bir aile otomobilinde hayal edemeyenler için S-MAX biçilmiş kaftan. Yeni S-MAX göz alıcı tasarımı, yüksek teknolojisi ve dinamik sürüş deneyimi ile beklentilerin çok ötesine geçiyor” diye konuştu.

 

Yeni S-MAX Ford 2015’te Avrupa’da Adaptive Steering (Adaptif Direksiyon) teknolojisi ile birlikte piyasaya sürülecek. Bu teknoloji ile araç sürücüye çok daha hızlı yanıt veriyor ve optimize edilmiş bir sürüş deneyimi sağlanıyor. 1.5 litre EcoBoost benzinli motor, akıllı dört çeker sistem ve yenilenmiş güç aktarım mekanizması da yeni S-MAX’in özelliklerinden.

 

S-MAX dünya çapında Ford Yansımasız Dinamik LED Far teknolojisini kullanan ilk model olacak. Bu yeni far teknolojisi yansıma yapmıyor ve yoldaki diğer sürücülerin dikkatinin dağılması önleniyor. Ford’un ileri seviye çarpışma önleme sistemi de (Pre-Collision Assist) yüksek otoban hızlarında dahi kazaları önlemek amacıyla S-MAX’lerde yer alıyor.

 

Alpin kayak seyahatinden çocukları okuldan almaya kadar pek çok amaca başarıyla hizmet edebilen S-MAX 7 kişinin yolculuk edebildiği konforlu bir araç. S-MAX’te 32 farklı koltuk ve bagaj kullanım kombinasyonu var. Ayrıca segmentindeki ilk kolay katlanır ikinci ve üçüncü sıra koltukları da S-MAX’de.

 

400,000’den fazla S-MAX, ilk çıktığı günden beri Avrupalıların garajlarını süslüyor. İlk çıkan S-MAX araçları sportif aktivite taşıtı dalında kendi otomotiv nişini başlatarak sektörde çığır açmıştı. S-MAX 2007’de yılın arabası ödülünü aldı.

Oyunu değiştiren tasarım

Ford tasarım ekibi orijinal S-MAX’in taze, dinamik ve benzerleri arasından sıyrılan dış tasarımını bu kez daha da geliştirerek eskisinden de dinamik bir görünüm kazandırdılar ve kaliteyi bir basamak yukarı taşıdılar. Ford Avrupa Tasarım Direktörü Joel Piaskowski S-MAX’in tasarımı dair yaptığı açıklamada “Keskin hatlı ve sportif S-MAX benzerleri arasından sıyrılıyor ve sıra dışı, özel bir tasarım beklentisi içinde olan müşterilerin benzersiz tercihi oluyor. Bu müşteri kitlesi sadece otomotivde değil evlerinde, giysilerinde de aynı özgünlüğü ve kaliteyi bekleyen insanlardan oluşuyor. Daha alçak bir çatı hattı, ince hatlı ışıklar ve tekerleklerin çevresinde daha kaslı görünüşlü bir gövde S-MAX’in her zamankinden daha büyük, daha keskin hatlı ve daha özgün görünmesini sağlıyor” diye konuştu.

 

Keskin hatlı tasarım görüntü kirliliğini önleyen daha sade bir tasarım anlayışını ortaya koyuyor. S-MAX’in kaputuna da yeni tasarımla daha lüks ve şık bir görünüm kazandırılmış. Ön panjurlar ve ince hatlı farlar araca modern ve şık bir hava katıyor. Karizmatik S-MAX silueti özgün pencere tasarımı ve LED arka ışıklandırmaları ile daha da arzulanır bir hale gelmiş. Krom bir şeritle ışıklandırmaların modern görünümü tamamlanmış. Arkada bir difüzör entegre egzoz borularını birbirinden ayırıyor ve modern, sportif bir görünüm veriyor.

 

İç tasarımda, olgun, sofistike ve dinamik bir his var. Orta konsol, kontrol paneli, torpido gözü üzerindeki alüminyum kısım ve ikinci ve üçüncü sıralarda stadyum düzeninde koltuk yerleşimi şık tasarımı tamamlıyor. Ferah ve havadar iç mekan panoramik tavan camıyla ve farklı kombinasyonlarda düzenlenebilen akıllı koltuklarla ve geniş koltuk aralıklarıyla pekiştirilmiş. S-MAX’in tüm iç mekanında yumuşak dokunuşlu materyaller ve göze batmayan dikişler kullanılmış. Döşeme materyalleri kalabalık ailelere dayanabilecek güçte üretilmiş. Kahve dökülmesine, yırtılmaya, paslanmaya karşı dayanıklı döşemeler S-MAX’in artılarından. Bu döşemeler öyle titiz test edilmiş ki, üzerinde iğneler bulunan topuzlarla döşemelerin kumaşları 600 kez taranarak dayanıklılıkları test edilmiş.

 

Ford İç Tasarım Direktörü Hak Soo Ha yeni S-MAX’in iç tasarımı hakkında şu açıklamalarda bulundu: “Yeni S-MAX iç tasarımı dinamik bir sığınak sunuyor. Tasarım yolcuları sakinleştiren ve rahat hissettiren bir tarza sahip. Geniş depolama olanakları ve modern ve elegan tasarım dayanıklı materyaller ve şoför odaklı bir kokpitle dengeleniyor. Camlardaki yansımaları minimize eden sistemle sürüş güvenliği de arttırıldı. Analog kontroller ise iyileştirildi.”

 

Rahatça oturun

5 koltuklu ve 7 koltuklu konfigürasyonlarda yeni S-MAX konfor ve işlevsellik için optimize edildi. Kolay katlanır sistem her arka koltuğun tek bir tuş dokunuşu ile katlanabilmesini sağlıyor. Kolay giriş yapılmasına olanak veren ikinci sıra koltukları da aracın arka kısmına ulaşımı kolaylaştırıyor.

 

Ford’un Mondeo modeliyle Avrupa’ya soktuğu yeni iklimlendirme sistemi S-MAX’te de mevcut ve ortam ısısının kolayca ayarlanmasına olanak veriyor, sessiz çalışıyor, havadar bir ortam sağlıyor. Arka koltuklardaki S-MAX yolcuları da en az öndekiler kadar konfora ulaşabiliyor. Arka sıralardaki yolcular kendi klima ayarlarını yapabiliyor.

 

Ek ses azaltıcı materyaller, geliştirilmiş kapı izolasyonu ve tavana iliştirilmiş titreşim azaltıcı manyetik kütle sönümleyici teknolojisi daha sessiz bir iç mekan sağlıyor. Ayrıca, S-MAX segmentinde ilk olarak ısıtmalı ve soğutmalı Ford Multi-Contour masaj fonksiyonlu koltuklar kullanıyor. 

 

Ford Avrupa İç Tasarım Teknolojisi Araştırma Mühendisi Jeroen Lem yeni S-MAX hakkında “S-MAX hem sürücü hem de yolcuların yorgunluklarını ve ağrılarını azaltacak, kaslarını ve kan damarlarını stimule edecek çok konforlu koltuklarla donatıldı. İleri teknoloji sistem koltuğa uygulanan basıncı hesaplayabiliyor ve masajı buna gore ayarlıyor. Masaj için iki farklı hız control ekranından seçilebiliyor.” diye konuştu.

 

Ön koltukların baş yaslama yerleri de yukarı, aşağı, ileri ve geri şekilde ayarlanabiliyor. Sürücü kendi oturma pozisyonunu en ince ayrıntısına kadar ayarlayabiliyor ve istenirse araç ayarlanan pozisyonu hafızaya alıyor. S-MAX’de ayrıca ısıtmalı direksiyon da ilk kez kullanıma sunuluyor. Arka koltukların konforu da bir dizi iyileştirmeden geçirildi. Yeni S-MAX’in iç tasarımı sınıfındaki en iyi çözümleri içeriyor. Yolcuların depolama ihtiyaçları ve konforları en küçük ayrıntıya kadar düşünülmüş. Koltukların altlarında ve orta bölümde yeni depolama alanları açılmış. 

Yeni Ford S-Max fiyatlarına açıklandığı andan itibaren Ford fiyatları bölümünden ulaşabilirsiniz.

Son Güncelleme : 19 Aralık 2014

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo