TOYOTA YENİ GÜVENLİK TEKNOLOJİLERİNİ 2015'E HAZIRLIYOR

Ototeknikveri     20 Aralık 2014 10:38

Toyota, 2015 yılında tanıtacağı bir dizi güvenlik teknolojisini 2017 yılı sonuna kadar hayata geçirerek, kazasız bir geleceğin mimarı olmayı hedefliyor.

TOYOTA YENİ GÜVENLİK TEKNOLOJİLERİNİ 2015'E HAZIRLIYOR
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Kazasız bir geleceğe ulaşma amacında olan Toyota, 2015 yılı içerisinde tanıtacağı, büyük yatırımlarla geliştirdiği yeni jenerasyon güvenlik teknolojilerini 2017 yılı sonuna kadar Japonya, Kuzey Amerika ve Avrupa pazarlarında satışa sunulacak birçok modelinde yer vererek bu hedefine ulaşmayı planlıyor. Geliştirdiği çevresel haritalama sistemlerini, 3 boyutlu bilgilendirme sistemini ve hem gece, hem de gündüz yoldaki objeleri takip etmeye olanak tanıyan sistemleri kullanarak yeni sürücü destek sistemleri ortaya çıkaran Toyota, bu sayede kazaları minimize etmeyi hedefliyor. 

 

Yeni 3 boyutlu bilgilendirme sistemi ile sürücüye gerekli yol ve araç bilgilerinin aktarılmasın sağlayan Toyota'nın geliştirdiği, otomatikleştirilmiş otoyol sürüş asistanı, 110 km/s’ye kadar olan hızlarda otomobili otomatik olarak kontrol edebiliyor. Otoyol sürüş asistanı, bünyesinde yer alan radar ile yoldaki diğer araçları algılıyor ve güvenlik için gerekli hız ve mesafenin korunmasını sağlıyor. Şerit takip destek sistemi ve  otomatik olarak ayarlanan direksiyon açısı ile aracın yoldaki diğer otomobillerle yeterli mesafeyi koruması ve çizgisinde ilerlemesi sağlanabiliyor. 

 

Toyota tarafından geliştirilen Tek Fotonlu Lidar Sistemi ise  yüzeylerin 3 boyutlu modellerinin çıkarılmasını sağlarken, sahip olduğu milimetrik dalga radarlar ve üç boyutlu kameralar ile objelerin şekillerini ve pozisyonlarını belirleyebiliyor. Hem gece hem de gündüz kullanılabilen aktif sensörler, sürücüye gün ışığının ışında da karalıkta da destek olunabilmesini sağlıyor. Toyota’nın yenilikçi üç boyutlu Head-Up Display sistemi de aracın durumunu, trafik koşullarını ve yol tabela bilgilerini ön cama yansıtırken, yeni Çarpışma Önleyici, sürücü fren yapmakta geciktiğinde otomatik fren yapabiliyor. Japon üreticinin geliştirdiği otomatik uzun huzmeli far asistanı ise gece seyahatlerinde en iyi görüşü sağlamak için otomatik olarak ışığın şiddetini ayarlayabiliyor. 

Son Güncelleme : 20 Aralık 2014

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo