YENİ 2015 SSANGYONG TİVOLİ'NİN İLK DETAYLARI

Ototeknikveri     28 Aralık 2014 04:41

Ssangyong, üç yıldır çalışmalarını sürdürdüğü yeni kompakt SUV modeli Tivoli'nin ilk detaylarını yayınladı.

YENİ 2015 SSANGYONG TİVOLİ'NİN İLK DETAYLARI
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

İlk olarak üç yıl önce hazırladığı kompakt SUV konseptiyle yeni Tivoli modelinin çalışmalarına başlayan Ssangyong, aracın segmentinde başarılı bir yer edinebilmesi için ince eleyip sık dokuyor. X100 adıyla başlatılan proje sonunda ortaya çıkan yeni Tivoli, özgün tasarımı ile kullanıcılarına farklı bir kimlik kazandırma hedefinde. Şık tasarımı, kentsel tarzı ve farklı kimliği ile öne çıkacak yeni Ssangyong Tivoli, Koreli markanın Sağlam, Uzmanlık ve Premium adını verdiği üretim felsefesi ile geliştirilmiş. 

Ssangyong, yeni Tivoli'de kullanıcıların ruhsal durumuna, zemşn rengini değiştirerek uyum sağlayacak gösterge paneline yer verecek. Mavi, kırmızı, gök mavisi, siyah, sarı ve beyaz olmak üzere altı farklı renk seçeneğine sahip olacak gösterge panelinin haricinde, Koreli üreticnin Sportif D-Cut adını verdiği tasarıma sahip altı düzleştirilmiş sportif direksiyon simidi de araçta yer alacak. Ssangyong tarafından segmentinin en yüksek kalite hissini vereceği belirtilen direksiyon simidinde ısıtılabilme özelliği de mevcut olacak.

Güvenliği de önem veren Ssangyong, yeni Tivoli'de sürücü ve yolcu havayastıklarının yanında, iki adet yan, iki adet perde ve bir adet de sürücü diz olmak üzere toplam yedi havayastığı sunacak. Ayrıca yeni Tvioli'de sunulacak çift kademeli emniyet kemerleri kaza anında yolcuların en iyi şekilde korunmasına yardımcı olacak.

Son teknoloji ve yüksek mukavemetli malzeme kullanılan yeni Tivoli bu sayede yolcularının her an güvende olmasını sağlayacak. Tivoli'de olası çarpışma etkisini minimize etmek amacıyla Koreli üreticinin AHSS adını verdiği ileri yüksek mukavemetli çelik, aracın gövdesinin yüzde 40'lık bölümünde görev yapacak. Sıcak pres ile şekillendirilmiş malzemeler ise aracın 10 önemli büyük bölgesinde kullanılacak.

Geniş gövde alanı ile kullanıcılarına yeterli bir iç mekan hacmi sunacak olan Tivoli'nin tam olarak katlanabilen ikinci koltuk sırası büyük yüklerin taşınması sırasında kolaylık sağlayacak. Tivoli'nin segmentine göre oldukça başarılı sayılabilecek 423 litrelik bagaj hacmi 3 tane golf çantasının taşınmasına imkan verecek. 

 

1.6 litrelik dizel ve benzinli motorlar ile sunulması beklenen yeni Tivoli'nin tüm detayları, araç Ocak ayında Kore pazarına sunulmadan hemen önce açıklanacak. Yeni Ssangyong Tivoli'nin Avrupa'nın da aralarında bulunduğu diğer pazarlara sunulması ise 2015'in ikinci çeyreğinde gerçekleşecek. 

Son Güncelleme : 28 Aralık 2014

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo