YENİ MAKYAJLI 2015 HONDA CR-V BAHARDA GELİYOR - TÜM DETAYLAR

Ototeknikveri     29 Aralık 2014 01:23

Honda, Avrupa pazarına sunmaya başlayacağı ve 160 hp güç üreten 1.6 litrelik dizel motora kavuşan makyajlı CR-V'nin tüm detaylarını yayınladı.

YENİ MAKYAJLI 2015 HONDA CR-V BAHARDA GELİYOR - TÜM DETAYLAR
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Honda CR-V, 2015 yılında, yeni motor seçenekleri, yenilenen tasarım ve yeni teknolojilerle girmeye hazırlanıyor. Elden geçirilen iç ve dış tasarımı ile daha sofistike bir görünümün yanında daha fark edilebilir bir tasarıma kavuşan yeni Honda CR-V’de 160 hp güç ve 350 Nm tork değerine sahip 1.6 litre i-DTEC dizel motor sunulmaya başlanıyor.  Yeni dokuz oranlı otomatik şanzıman ile daha düşük emisyon değerlerinin yanında gelişmiş yakıt ekonomisi sunacak olan CR-V’nin, tüm model gamında yeni araç içi eğlence ve teknoloji sistemlerine yer verilecek. Honda CR-V yenilenen tasarımı, revize edilen motoru gamı ve yeni araç içi teknolojileri ile 2015 yılında segmentinde daha güçlü bir pozisyona gelerek Avrupalı alıcılara daha fazla hitap edebilecek.

 

Yeni Honda CR-V, 2015’in bahar aylarından itibaren geçerli olacak güncellemeler ile daha cesur ve sportif bir dış görünüme kavuşacak. Araca önden bakıldığında en dikkat çekici unsur, yeniden tasarlanan ızgaraya doğru girinti yapıp akıcı bir görüntü oluşturan yeni farlar olacak. Yeni ön tampon ve alt koruma plakası da aracın daha geniş görünmesini sağlarken, alçaltılan ağırlık merkezi aracın daha stabil bir yol tutuşa kavuşmasını sağlayacak. Yeni CR-V’nin dış tasarımındaki son değişiklik ise, daha akışkan ve üç boyutlu görünüm sağlayan yeni tasarıma sahip led arka farlar olarak karşımıza çıkıyor.

Honda aracın iç mekanında ise, daha fazla stil sahibi bir görünüm ve daha fazla fonksiyonellik sunabilme adına, ön konsol boyunca devam eden krom detayı yeniden tasarlarken, önemli yüzeylerde çok daha kaliteli malzemelere yer vermeye başlamış. Ayrıca ön koltukların arasına yerleştirilen ve 60 mm ön ve arkaya hareke edebilen kol dayama, daha fazla çok yönlülük ve daha fazla konfor sunulmasını sağlıyor.

 

Daha verimli motorlar sloganı ile yola çıkan Honda, yeni CR-V’de, dört tekerlekten çekiş sistemini, daha güçlü bir dizel motor ve tamamen yeni verimli dokuz vitesli otomatik şanzıman ile sunmaya başlıyor.

 

Japon üreticinin Earth Dreams adını verdiği teknoloji ile geliştirilen yeni dizel motor selefine oranla daha yüksek güç çıkışı sağlayarak, 160 hp güç ve 350 Nm tork değerlerine ulaşıyor. İki farklı şanzıman seçeneği ile sunulan bu kombinasyon, 6 ileri manuel şanzıman ile ulaştığı 130 gr/km’lik emsiyon değeri ile sınıf liderliğine ulaşırken, yeni 9 oranlı otomatik şanzıman ile birlikte tercih edildiğinde ortaya çıkan 135 gr/km’lik emisyon değeri beş ileri oranlı otomatik şanzımana sahip selefine oranla yaklaşık yüzde 20’lik bir iyileşmeye işaret ediyor.

120 hp güç üreten 1.6 litrelik dizel i-DTEC motor yine manuel şanzıman ve önden çekiş birlikteliği ile CR-V’de görev yapmaya devam ediyor. 115 gr/km gibi bir SUV için oldukça düşük olan emisyon değerine sahip olan bu seçeneğin haricinde, 155 hp güç üreten 2.0 litrelik atmosferik benzinli motor yeni CR-V’de sunulmaya devam ediyor. Bu seçenekteki en büyük gelişme ise artık Euro6 emisyon normlarını karşılayabiliyor olması.

 

Yeni CR-V’nin yeni bilgi eğlence teknolojileri kapsamında 2015 model yılı ile birlikte Avrupa’lı tüketiciler, Japon şirketin Honda Connect adını verdiği yenilikçi uygulama odaklı bilgi-eğlence sisteminin ilk uygulamalardan yararlanmaya başlayacaklar.

Aracın donanımına bağlı olarak sunulacak olan bu sistem, yedi inçlik dokunmatik ekran ile birlikte, kolay bir şekilde yeni bilgi eğlence teknolojilerinden faydalanabilmeye imkan verecek. Honda Connect sistemi ile yeni CR-V’nin ön koltuklarından seyahat edenler, geri görüş kamerasının da yer aldığı sisteme Bluetooth ile telefonlarını entegre edebilecekler, müzik sistemine erişimin yanı sıra MirrorLink teknolojisi ile de etkileşim sağlayabilecekler. Yeni sistem internet bağlanıtısı ile Honda App Center’da sunulan dokuz farklı uygulamanın indirilebilmesine imkan veriyor. Garmin uydu navigasyon, ses ekran, AM / FM / DAB,  internet radyo, telefon arayüzü ve Bluetooth bağlantısı gibi özelliklerin yanı sıra sistemde yer alan özel bir tür yol bilgisayarı, aracın tüketim değerleri, kalan menzil ve seyahat süresi gibi bilgilere sürücünün ulaşmasını sağlıyor. Aracın Honda tarafından yayınlanan en son resimlerine aşağıdaki galeri linkinden, Paris'te sergilenen konseptin görsellerine ise buradan ulaşabilirsiniz.

Son Güncelleme : 29 Aralık 2014

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo