YENİ 2015 AUDİ A6'NIN TASARIM DETAYLARI

Ototeknikveri     30 Aralık 2014 08:40

Audi'nin makyaj operasyonu ile güncellediği A6, artık daha şık ve sportif bir tasarıma sahip olması ile öne çıkıyor.

YENİ 2015 AUDİ A6'NIN TASARIM DETAYLARI
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Makyaj ile güncellenen yeni Audi A6 ve A6 Avant artık daha zarif, güçlü ve sportif bir karosere sahip. Boyutlar dengeli, keskin çizgiler gergin yüzeyleri çerçeveliyor ve alçak tavan çizgisi hızlı bir şekilde aşağıya doğru kayıyor. Tornado çizgisi gövdeye güçlü omuzlar kazandırıyor, yeniden tasarlanmış ve daha güçlü biçimlendirilmiş yan pervazlar dinamik çizgileri daha da yukarı çekiyor. Geniş, düzgün ayrılmış tekerlek yuvaları aracın kaslı, gösterişli karakterini vurguluyor. Yan pencerelerdeki dekor şeritleri de artık parlak siyah.

 

Öndeki tek kare panjur da artık daha geniş ve altı köşeli ve daha çarpıcı olan panjura krom dikmeler daha da fazla zarafet kazandırıyor. Tampon da yeniden tasarlanmış. Kenarlardaki havalandırma girişleri krom bir kanca ile birbirine bağlanıyor. Yanal çıtalar kendi iç yapılarını oluşturuyor ve belirgin kenarlar bunları en üstte vurguluyor.

Farlar da ilerici bir tasarımı yansıtıyor. Xenon plus üniteler standart ve Audi opsiyonel olarak LED ya da Matrix LED farlar sunuyor. En üst versiyonda 19 ışıma yapan diyot demeti dört reflektörle desteklenmiş ve uzun huzmeli ışık elde edilmiş. Matrix LED farlar yolu ideal bir şekilde aydınlatıyor ve yoldaki diğer sürücüleri rahatsız etmiyor. Arka camdaki kamera ile iletişen kontrol ünitesi bireysel diyotları kapatabiliyor ve 64 kademe halinde ışığı kısabiliyor.

 

Matrix LED farların bir diğer güçlü özelliği de akıllı viraj ışığı, bu ışık orta ışık pozisyonunda bir mekanizma tarafından üretiliyor. Araç içindeki opsiyonel MMI ve navigasyon ile, viraj ışığı rota bilgisini kullanarak virajı direksiyon dönmeden hemen önce aydınlatıyor. Audi yeni A6 ve A6 Avant modellerinde Matrix LED farları ön ve arka dinamik dönüş sinyalleri ile birlikte sunuyor. Sürücü dönüş sinyaline bastığında bireysel LED’ler içeriden dışarıya doğru yanıyor.

Arabanın arka ucunda, ışıklar daha ince ve bagaj kapağı krom detaylar ile daha gösterişli hale gelmiş. Difüzör yatağı yeni egzoz uç borularını barındırıyor, trapezoidal tasarım arabanın genişliğini vurguluyor. Arka ışıklar artık tamamen LED ışıklardan oluşuyor ve arka dinamik dönüş sinyalleri LED farlarla birlikte standart.

 

Yeni Audi A6 ve A6 Avant renk paleti katı, metalik ve inci efektli tonlara sahip. Alrroad, S line ve S gibi kişiselleştirilmiş modeller için de özel 4 renk var. Standart renkler havacı mavisi, parlak siyah, Dakota grisi, floret gümüşü, buzul beyazı, garnet kırmızısı, Havana siyahı, ibis beyazı, elmas beji, ayışığı mavisi, mythos siyahı, Oolong grisi ve quartz grisi. Opsiyonel olarak Audi exclusive paketi ve S line paketi de tasarıma sportif vurgular ekliyor. 

Son Güncelleme : 30 Aralık 2014

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo