2015 FORD S-MAX'IN YENİ GÜVENLİK TEKNOLOJİLERİ

Ototeknikveri     04 Ocak 2015 06:57

Ford yeni jenerasyon 2015 S-MAX modelinde, kamera, radar ve ultrasonik sistemlerden meydana gelen bir dizi gelişmiş güvenlik teknolojisi sunacak.

2015 FORD S-MAX'IN YENİ GÜVENLİK TEKNOLOJİLERİ
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni nesil Ford S-MAX, kamera, radar ve ultrasonik cihazların görev yaptığı 16 yeni sürüş teknolojisi ile birlikte, daha fazla sürüş rahatlığı ve güvenliğini vaat ediyor. Bu yeni teknolojiler arasında en çok dikkat çekenlerden birisi, Ford tarafından Pre-Collision Assist olarak adlandırılan, çarpma önleyici system. Bu sistem, öndeki bir araçla çarpışma riskinin doğduğu anlarda araca müdahale edebiliyor. Riskli durumlarda önce bir alarm ve ardından ekrandaki uyarı ile sürücüyü ikaz eden sistem, ciddi risk durumunda ise fren kontrol edebiliyor. Işık açısını sürüş ortamına gore ayarlayabilen adaptif led far sistemine de sahip olan yeni Ford S-Max’de sunulan Glare-Free Highbeam adlı yansıma önleyici far sistemi, çevredeki araçları tespit ederek farların diğer araçlardaki sürücülerin dikkatini dağıtmadan aynı zamanda da aydınlatmadan ödün vermeden görev yapmasını sağlıyor.

 

Yeni S-MAX’te yer alan sensör teknolojileri aynı zamanda park etme işlemlerini de kolaylaştırıyor. Dikey park etme sistemi, sürücünün minimum efor ile dar alanlarda diğer araçlara paralel park etmesini sağlarken, park çıkış asistanı, sürücüye paralel park ettiği bir alandan çıkarken yardımcı oluyor. Sürücü gaz ve freni kullanırken araç gerisini hallediyor. Side Parking Aid park asistanı ise aracın çevresindeki diğer araçlara ve cisimlere mesafesini hesaplıyor ve gereken durumlarda uyarılar veriyor. Trafik alarmı ise sürücüyü park manevraları sırasında arkasından geçecek araçlara karşı uyarıyor.

 

Yeni S-MAX’le birlikte gelen diğer sürücü yardımcı uygulamalarından bazıları ise Blind Spot Information System adı verilen sürüş esnasında sürücünün göremediği kör nokta adı verilen alanlarla ilgili bilgi sistemi, Traffic Sign Recognition adı verilen trafik işaretleri bilgi sistemi, şerit takip uyarı sistemi, sürücü uyarı sistemi ve benzeri yardımcı sistemler. Yeni S-MAX aynı zamanda kısıtlı görüş durumlarında, yani kavşaklarda ya da park esnasında fayda sağlayan Front Split View Camera Technology adlı kamera teknolojisi ile birlikte geliyor. Aracın önüne yerleştirilen kamera sistemi 180 derece görüş sağlıyor. Ayarlanabilir hız sabitleme sistemi (Adaptive Cruise Control) ise sürücünün öndeki araçla arasındaki mesafeyi güvenli bir şekilde ayarlamasını sağlıyor. 

 

Yeni akıllı hız asistanı teknolojisi (Intelligent Speed Assist) ise sürücülerin hızlarını güvenli bir biçimde ayarlamalarına yardımcı oluyor. Bunun için araçtaki trafik işaretleri tanıma sistemi ve araç içi navigasyon sistemlerinden gelen bilgiler kullanılıyor. Ford Avrupa Aktif Güvenlik Süpervizörü Stefan Kappes hız sınırlandırma teknolojisinin sürücülerin çok ilgisini çektiğini belirterek “Hız sınırlandırma teknolojisi hız limitini aşma cezalarından kurtulmak isteyen sürücülerin büyük beğenisini topladı. Yeni Ford S-MAX ile hızınızı ayarlamak artık çok kolay” diye belirtiyor.

Son Güncelleme : 04 Ocak 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo