RENAULT YENİ LAGUNA'YI 2015'TE TANITACAK

Ototeknikveri     05 Ocak 2015 06:27

Fransız üretici Renault, yeni 2015 Laguna modelini yeni teknolojiler ve motorlar ile bu yıl içerisinde sergilemeyi amaçlıyor.

RENAULT YENİ LAGUNA'YI 2015'TE TANITACAK
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Fransız üretici Renault, dördüncü jenerasyon olacak yeni nesil Laguna'yı, 2015 yılının sonbaharında tanıtmaya hazırlanıyor. R21 modelinin yerini alan ilk nesli 1993 yılında yollara çıkartan Renault, ikinci nesli 2001 ve üçüncü nesli ise 2007 yılında tanıtmıştı. Bu yılın Eylül ayında ortaya çıkması beklenen yeni Laguna ise, aynı zamanda markanın Koreli kardeşi Samsung'un SM5 modeli ile kardeş olan güncel Latitude modelinin yerine de konumlandıracak olmasıyla dikkat çekecek. 4.89 metre uzunluğa sahip olan Latitude'den daha kısa olacak yeni Laguna'nın boyu selefine göre artarak yaklşık 4.7 metreye ulaşacak. Nissan ile ortaka geliştirilen CMF platformda yükselecek olan yeni Renault Laguna, tasarım olarak geçtiğimiz yıl içerisinde tanıtılan Espace modelinden izler taşıyacak.

 

Hem Espace hem de Japon ortağın, Qashqai ve X-Trail modelleriyle teknolojik ortaklıklara sahip olacak yeni Laguna'daki en önemli detaylardan birisi 1.6 litrelik dCi dizel motor olacak. Hem 130 hp hem de 160 hp güç alternatiflerine sahip olması öngörülen 1.6 litrelik dizel motorun, altı ileri vitesli çift kavramalı EDC otomatik vitesle birlikte sunulması gündemde. KFD adını verdiği proje ile, Volkswagen Passat Variant gibi station karoserli modeller ile rekabet edecek, sportif bir Laguna Sport Tourer geliştirmeyi hedefleyen Renault, yeni Laguna'nın fiyatını henüz açıklamasa da, aracın Avrupa'da 27.000 Euro'dan başlayan fiyatlarla satışa çıkması bekleniyor.

Son Güncelleme : 07 Ocak 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo