VOLKSWAGEN'İN 12.8 İNÇLİK MERKEZİ DOKUNMATİK EKRANININ DETAYLARI

Ototeknikveri     08 Ocak 2015 04:15

Volkswagen Golf R Touch dokunmatik konseptini, Las Vegas 2015 Tüketici Elektroniği Fuarı'nda gözler önüne serdi.

VOLKSWAGEN'İN 12.8 İNÇLİK MERKEZİ DOKUNMATİK EKRANININ DETAYLARI
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volkswagen'in gelecek modellerindeki iç kabinin bir önizlemesini sunmak özere geliştirilen konsept, şirketin infotainment (eğlence ve enformasyon) sistemlerinde bir evrim yaratarak beden hareketleri ile kontrol imkanını getiriyor ve eskisinden çok daha büyük bir dokunmatik ekran sunuyor. Yeni sistem mümkün olduğunca sürücünün dikkatini dağıtmayacak şekilde tasarlanmış. Sistem ayrıca dokunmatik ekranlar ve sensör düğmeleriyle kontrol edilebilen pek çok fonksiyon sunuyor. Golf R Touch konsepti, bilgi -eğlence için yüksek çözünürlüklü 12.8” inçlik ana merkez bir dokunmatik ekrana sahip, bunun yanı sıra yüksek çözünürlüklü 8 inçlik bir de kontrol merkezi ekranı sunuluyor., Bu ekranla sürücü klimayı, medya dosyalarını ve otomobil fonksiyonlarını kontrol edebiliyor. Geleneksel gösterge tablosu ise dijitalleştirilmiş kontroller sunan 12.3 inçlik Active Information ekranı ile değiştirilmiş. 

 

Volkswagen yetkilileri merkezi dokunmatik ekran ve Active Info ekranın arayüzlerinin özelleştirilebilir olduğunu, bir tablet kullanır gibi kolayca ayar yapılabildiğini belirtiyor. Araç üzerindeki beden hareketleri algılama ünitesi tavandaki 3D kamerayı kullanarak sürücü ne zaman tavana dokunursa geniş 12.8 inçlik ekranda sunroof ayarlarını görüntülüyor. Sürücünün elini önden arkaya doğru hareket ettirmesi açılır tavanı açarken, tam tersi yöndeki bir el hareketi de tavanı kapatıyor. 

 

Koltuklarda da yine basit el hareketleriyle kolayca ayar yapmak mümkün. Örneğin, koltuğun yanına doğru bir el hareketi yaptığınızda merkezi ekran koltuk ayarlarını görüntüleyecek ve ekrandan koltuğun pozisyonu ayarlanabilecek. Son dokunuş olarak, Volkswagen araç içi ambiyans aydınlatması 16.7 milyon renk kombinasyonu ile birlikte geliyor. Tanıtımı yapılan bu teknolojilerin ilerleyen dönemde Alman markanın bir çok modelinde yer almaya başlaması bekleniyor.

Son Güncelleme : 09 Ocak 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo