HONDA'NIN YENİ 9 DCT ŞANZIMANINA SAHİP İLK MODEL; ACURA NSX

Ototeknikveri     13 Ocak 2015 06:44

İkonun yeniden doğuşu olarak nitelendirilen yeni Acura NSX, Sport Hybrid adı verilen güç sistemiyle dikkat çekiyor.

HONDA'NIN YENİ 9 DCT ŞANZIMANINA SAHİP İLK MODEL; ACURA NSX
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Geçtiğimiz günlerde CR-V modelinde 160 hp güç üreten 1.6 litrelik dizel motor, dört tekerlekten çekiş sistemi ve 9 ileri oranlı tam otomatik şanzıman birlikteliğini sunmaya başlayacağını duyuran Honda, şimdi de Amerika'da Acura markası altında satış sunduğu NSX modelinin yeni nesini üstün teknolojileri ile birlikte tanıttı. Markanın 2013 yılnda sergilediği NSX konseptinden ilham alınarak geliştirilen 2005 yılında pazara sunulan ilk jenerasyonun çıtasını oldukça yukarılara taşımaya hazırlanıyor. 4.470 mm uzunluğu, 1.940 mm genişliği, 1.215 mm yükseliği ve 2.630 mm'lik aks mesafesi ile konsepte göre boyutarı büyüyen NSX'in kalbindeki hibrid sistem oldukça dikkat çekici elemanlardan meydana geliyor.

 

Honda tarafından Spor Hibrit (Sport Hybrid system) olarak nitelendirilen sistemin kalbinde, bir adet V6 motor, üç adet elektrik motoru ve 9 DCT adı verilen 9 ileri oranlı çift debriyajlı bir şanzıman görev alıyor. Motor hacmi konusunda bilgi verilmeyen yeni Acura NSX'de görev yapacak uzunlamasına yerleştirilmiş ve aracın ortasında konumlandırılmış çift turbolu V6 ünitenin silindirleri birberileri ile 75 derecelik açı yapacak şekilde konumlandırılmış. Acura NSX'de yer alan üç adet elektrik motorunun, ikisi ön tekerleklerin her birinde yer alırken, üçüncü motor ise şanzıman ile içten yanmalı motor arasında yer alıyor. Bu motor hızlanma, frenleme ve vites değişimlerinde sisteme destek olma görevini üstlenirken, ön tekerleklerde görev yapan elektrik motorları, gücü arka aksa iletilen V6 motorla birlikte NSX'in dört tekerlekten çekiş sistemine sahip olmasını sağlıyor. Ön aksta yer alan elektrik motorlarını gelişmiş bir kontrol sistemi ile yöneten Honda, virajlarda farklı hızlardan dönmesi gereken tekerlekleri sürekli olarak kontrol ederek üstün yol tutuş elde edilmesini sağlıyor. Asıl amaçları yol tutuşu arttırmak ola bu elektrik motorları aynı zamanda hızlanma ve frenleme durumlarında da sisteme destek oluyor. 

 

Sürüş performansı üzerie yoğunlaşan Acura / Honda yeni NSX'de 245/35Z/R19 ebatlarındaki ön ve 295/30Z/R20 ebatlarındaki arka kastiklere yer veriyor. 6 pistonlu ön ve 4 pistonlu fren kaliperlerinin yanında, karbon seramik fren diskleri ile yüksek gücü kontrol altında tutumayo hedefleyen Acura, aynı zamanda araçta, Quiet, Sport, Sport+ ve Track olmak üzere 4 farklı modu bulunan dinamik şasi sistemini de sunuyor. Yeni NSX'deki sürüş sistemini Super-Handling All-Wheel Drive (SH-AWD) olara nitelendiren Japon üretici, araçta ağırlık konusuna da son derece özen göstermiş. Yeni NSX ile Dünyada şasi ve karoseri üretimi konusunda ilklere imza atan Honda, araçta, bolca alüminyumi kompozit malzeme, karbon fiber ve ultra yüksek dayanımlı çeliklere yer vermiş. Yeni NSX'in aerodinamisi içinde oldukça fazla çaba sarf edilmiş. 

Son Güncelleme : 13 Ocak 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo