OPEL ADAM'DA 2015 GÜNCELLEMESİ

Ototeknikveri     17 Ocak 2015 09:29

14,990 Euro’dan: ADAM için açılabilir kanvas tavan ile açık hava keyfi - Easytronic 3.0: Daha fazla verimlilik ve konfor için otomatik vites - Havalı iç mekan: ADAM GLAM için yeni ekstrem “Hashtag” paketi

OPEL ADAM'DA 2015 GÜNCELLEMESİ
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Kişiselleştirme şampiyonu Opel ADAM bundan sonra daha da özgün olacak. Yeni teknolojiler ve özellikler çeşit çeşit ADAM ailesini büyütecek: Daha önce ilk kez mini ADAM ROCKS’da kullanılmış açılabilir kanvas tavan, şimdi şehirli yaşam tarzı arabasının standart versiyonu için de mevcut. Yeni ADAM SWINGTOP sadece tek bir buton yardımıyla sınırsız bir gökyüzü manzarası sunacak. Yeni ADAM sahipleri ADAM GLAM ekstrem paketi ‘Hashtag’ ile arabalarını kişiselleştirmek için her zamankinden daha fazla seçeneğe sahip olacak. Opel aynı zamanda vites seçeneklerini de arttırdı ve şimdi otomatik vites teknolojisinde son nokta olan Easytronic 3.0’ı sunuyor ve artık kendisi vites değiştirmek istemeyen sürücülere büyük kolaylık sağlıyor. Yeni sistem sadece daha hızlı ve daha yumuşak otomatik vites değişikliklerine olanak tanımakla kalmıyor, aynı zamanda tüketimi ve emisyonu da %8 civarında azaltıyor. 


Opel Group Satış ve Satış Sonrasından Sorumlu Başkan Yardımcısı Peter Christian Küspert, açıklamasında şunlara yer verdi: “Bu yeni çekici olanaklar büyük ADAM ailemizi daha da büyütecek ve herkese kendi favori ADAM’ını istediği gibi yapılandırma şansı verecek. Renk seçenekleri de gelişiyor. ‘Forget About Grey’ ve ‘Greenfellas’ gibi yeni renkler ekledik. Müşterilerimiz artık 19 farklı renk seçebilecek”


Açılır tavanlı ADAM: Açık hava keyfi  

Temiz hava severler mini-crossover ADAM ROCKS’ın yanı sıra artık standart ADAM’da da açılabilir kanvas tavan seçeneğine sahip olacak. ADAM açılabilir kanvas tavan ADAM JAM konfigürasyonu üzerine kurulu ve yolculara birkaç saniye içinde sınırsız bir gökyüzü manzarası sunuyor. Tek bir butonla tavan C sütununa doğru geri çekiliyor. Bu özel tavan saatte 140 km hızlara kadar kapatılabiliyor. Merkezdeki neoprene katman da dahil katmanlar açılabilir tavanı sağlam ve dayanıklı yapıyor. Dahası, tüm tavan modülüne kabin içinde gürültüyü engellemek için ses yalıtımı yapılmış. Açılabilir tavanlı ADAM, Almanya’da 14,990 Euro gibi giriş seviyesi bir fiyatla sorunsuz bir üstü açılabilir araba deneyimi sunuyor. Bu tavan tasarımı ile ne bagaj kapasitesi ne de görüş mesafesi zarar görmemiş oluyor ve tavan açıkken de kapalıyken de sorunsuz bir kullanım sağlanıyor. 


Easytronic 3.0: Büyük konfor – küçük fiyat 

Yeni geliştirilen Easytronic 3.0 ADAM vites portfolyosunu tamamlayacak. Yeni sistemle otomatik vites konforuyla manuel vitesin verimliliği bir arada olacak. Easytronic’in 3. nesli daha kısa tepkime süresi vaat ediyor ve başka otomatik viteslerde bulunmayan kalitede yumuşak ve hızlı vites geçisi sağlıyor. Artan sürüş konforunun yanı sıra, verimlilik de Easytronic’in geliştirilmesinde dikkate alındı. 64 KW/87 hp 1.4-litre doğal havalandırmalı motor ile birlikte Easytronic 3.0 yakıt tüketimini 5 kademe manuel vitesle karşılaştırıldığında 100 kilometrede 0.4 litre azaltıyor. Bu da her 10 kilometrede 10 gram daha az karbondiyoksit emisyonu anlamına geliyor. Start/Stop özellikli ADAM 1.4 ecoFLEX 100 kilometrede 4.7 litre harcıyor ve kilometre başına 109 gram karbondioksit emisyonu yapıyor, bu da verimlilik seviyesini C’den B’ye yükseltiyor. Anahtar faktör ise uygun maliyet. Bu yüzden Easytronic 600 Euro gibi oldukça makul bir fiyattan sunuluyor.

 

Son Güncelleme : 17 Ocak 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo